monsterhit 'I follow rivers' van Triggerfinger kwam in uurtje tot stand

monsterhit 'I follow rivers' van Triggerfinger kwam in uurtje tot stand

Geschreven door Pieter Jongsma

Triggerfingers monsterhit ‘I follow rivers’ (een cover van Lykke Li) kwam in een uurtje tot stand. Dat zegt de band in een interview in de VARAgids.

‘I follow rivers’ kwam er doordat rockband Triggerfinger optrad bij VARA’s ochtendshow van Giel Beelen. Hij verzoekt optredende artiesten niet alleen om met eigen werk te komen, maar ook iets te coveren uit de mega top 50. ‘Dat viel nog niet mee, om er een te kiezen. Natúúrlijk hadden wij geen plan met dat nummer,’ zegt Triggerfinger-zanger Ruben Block.Block vervolgt: ‘Omdat we al om zeven uur ’s ochtends in de studio moesten zijn heb ik de avond ervoor in mijn hotelkamer de tekst bestudeerd.

De akkoordjes een beetje uitgezocht. De volgende ochtend om zes uur hebben we het samen nog even doorgenomen.’Bassist Paul Van Bruystegem: ‘Het is de goedkoopste hitsingle ever. Het enige nadeel was dat mensen buiten België en Nederland het verhaal achter het nummer niet kenden en totaal ontgoocheld waren toen ze bij een bezoek aan een van onze concerten zo’n bak teringherrie over zich uitgestort kregen.’

De VARAgids ligt vanaf 4 juni in de winkel. Triggerfinger speelt binnenkort op Pinkpop (16 juni) en De Wereld Draait Buiten (7 juli).