Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de derde week van 2017 is er veel gebeurd, zo was onder andere RTL4-presentator Martijn Krabbé in het nieuws en werd de Gouden RadioRing uitgereikt.

Daarnaast waren ook Omroep MAX, dat woensdag voor de rechter stond vanwege Heel Holland Bakt, en de nieuwe KPN Presenteert-serie Brussel afgelopen week in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Helemaal Haandrikman wint Gouden RadioRing

Het radioprogramma Helemaal Haandrikman heeft donderdagavond de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma gewonnen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) was donderdag de grote winnaar tijdens Het RadioGala van het Jaar, dat werd gehouden in Theater Gooiland in Hilversum.

De Zilveren RadioSter Vrouw werd gewonnen Eva Koreman (BNN) en de Zilveren RadioSter Man door Gerard Ekdom (BNN-VARA). NPO FunX-dj Eva Cleven won de Marconi Award voor Aanstormend Talent 2016. De Marconi Award voor Beste Zender ging donderdagavond naar Radio 538.

Martijn Krabbé tekent nieuw contract bij RTL

Martijn Krabbé heeft afgelopen dinsdag een nieuw contract getekend bij RTL. De presentator blijft de komende vijf jaar te zien bij de commerciële familiezender. Martijn is het gezicht van verschillende televisieprogramma’s, waaronder van de populaire RTL4-talentenjacht The Voice of Holland.

Naast The Voice of Holland presenteert Krabbé voor RTL ook The Voice Kids en Uitstel van Executie. “Martijn is een ongekend talent met tv maken in zijn DNA, waar wij nog 5 jaar mee samen mogen werken en van kunnen genieten”, zei Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, dinsdag.

Omroep MAX overtrad dienstbaarheidsverbod niet

Omroep MAX heeft het dienstbaarheidsverbod uit de Mediawet niet overtreden, dat oordeelde de rechtbank in Utrecht. Het Commissariaat legde MAX in 2015 een boete op van 162.000 euro, omdat het vond dat de omroep Albert Heijn in staat had gesteld geld te verdienen aan Heel Holland Bakt.

De rechtbank stelt vast dat MAX niet kon voorzien dat zijn contract met formateigenaar BBC Worldwide mogelijk tot een boete zou leiden en wijst op verschillen met eerdere zaken waarin boetes waren opgelegd. Ook heeft MAX geen reclame gemaakt voor de producten van Albert Heijn.

Nieuwe KPN-serie Brussel met sterrencast in première

Donderdagavond is in de Beurs van Berlage de nieuwe serie Brussel van KPN Presenteert in première gegaan. In de aanwezigheid van makers Leon de Winter en Arno Dierickx en hoofdrolspelers als Daniël Boissevain en Carolien Spoor ging de nieuwe KPN-serie donderdag in première.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.