HBO genomineerd voor 108 Primetime Emmy Awards

HBO genomineerd voor 108 Primetime Emmy Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

HBO heeft gisteren 108 Primetime Emmy nominaties in de wacht gesleept voor de 65e editie van de Primetime Emmy Awards. Voor het 13e jaar op rij kreeg HBO de meeste nominaties van alle Amerikaanse netwerken, zo werd gisteren in Los Angeles duidelijk.

Game of Thrones haalde - van alle genomineerde HBO-producties - de meeste nominaties (16) binnen. Ook de HBO-film Phil Spector (11 nominaties) en Boardwalk Empire (10 nominaties) zijn grote kanshebbers. HBO Nederland zendt de 65e Primetime Emmy Awards live uit in de nacht van zondag op maandag 23 september.

 

Game of Thrones ontving 16 nominaties waaronder voor “Beste Dramaserie” en “Beste Script”. Acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en nieuwkomer Diana Rigg (Lady Olenna Tyrell) zijn genomineerd voor een Emmy Award.

 

Boardwalk Empire, waarvan op 9 september het vierde seizoen start bij de Nederlandse tak van HBO, is genomineerd voor 10 categorieën waaronder “Beste Regie” (Tim Van Patten). Bobby Cannavale, de grote vijand van Nucky Thompson in het derde seizoen, is genomineerd voor zijn bijdrage aan de serie.

 

Girls haalde 5 nominaties binnen waaronder die voor “Beste Komedieserie”. Lena Dunham, het grote brein achter de serie, is genomineerd voor “Beste Actrice” en “Beste Regie”. Ook Adam Driver is genomineerd voor zijn overtuigende rol als het onverschillige vriendje van Hannah Horvath.

 

Veep, waarvan onlangs het tweede seizoen bij HBO Nederland te zien was, ontving maar liefst 5 nominaties. Julia Louis-Dreyfus is net als vorig jaar genomineerd voor haar rol als vicepresident Selina Meijer. Tony Hale en Anna Chlumsky haalden een nominatie binnen voor hun ondersteunende rollen in de komedieserie die zich binnen het Witte Huis afspeelt.

 

The Newsroom, waarvan afgelopen maandag het tweede seizoen in première ging, ontving 3 nominaties. Onder meer Jeff Daniels en Jane Fonda zijn genomineerd voor hun rollen in de veelbesproken serie van Aaron Sorkin (The West Wing).

 

Phil Spector - over de legendarische rechtszaak van de platengigant - ontving 11 nominaties waaronder die voor “Beste Film of Miniserie”. Hoofdrolspelers Al Pacino en Helen Mirren zijn genomineerd voor hun rollen als Phil Spector en Linda Kenney Baden. David Mamet is voor twee categorieën genomineerd, te weten “Beste Regie” en “Beste Script”.

 

The Girl, de HBO-film over de broeierige obsessie van Alfred Hitchcock voor actrice Tippi Hedren, sleepte 6 nominaties in de wacht. Onder meer Toby Jones en Imelda Staunton zijn genomineerd voor hun acteerprestaties in de film. Regisseur Julian Jarrold is genomineerd in de categorie “Beste Regie”.