Rick Nieman aan de slag voor Omroep WNL

Rick Nieman aan de slag voor Omroep WNL

Geschreven door Daniël Schalk

Rick Nieman gaat komend televisieseizoen aan de slag bij Omroep WNL. De oud-RTL Nieuws-presentator zal vanaf 6 september de vaste zondagochtend-talkshow WNL Op Zondag presenteren op NPO1, dat is donderdagmiddag bekendgemaakt op de najaarspresentatie van de NPO.

Rick Nieman wordt opnieuw collega’s met Margreet Spijker, zij presenteerde ook lange tijd RTL Nieuws. “Het eerste wat ik vroeg is wat Margreet Spijker er van vond. Gelukkig heeft zij het heel druk en was ze blij met wat lucht”, vertelde de presentator tijdens de najaarspresentatie.

Margreet Spijker presenteert vanaf aankomende woensdag een nieuw sezoen van WNL Opiniemakers op NPO2. Daarnaast zal Margreet de anchor zijn van het programma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Nieman tekende deze week een nieuw contract bij Omroep WNL.

“Amerika en Engeland hebben een lange traditie wat zondagochtendshows betreft. Zo bewonder ik programma’s als die van David Frost”, zegt hij. “En nu mag ik zelf bij WNL op zondagochtend een talkshow maken. WNL Op Zondag is een programma dat vaak nieuws maakt, met actuele gasten.”

“Ik kijk ernaar uit om daar komend seizoen een onderdeel van uit te maken”, vervolgt de presentator. Hoofdredacteur Bert Huisjes is erg blij met de komst van Rick. “Het is een enorm mooi moment, omdat we met WNL voor het vijfde jaar op rij de zondagochtend mogen invullen”, zegt hij.

In WNL Op Zondag zal Rick Nieman politici, ondernemers en gasten uit de wereld van cultuur en media ontvangen. Eerder werd het WNL-zondagochtendprogramma gepresenteerd door onder andere Eva Jinek, Paul Jansen, Charles Groenhuijsen, Sandra Schuurhof en Janneke Willemse.