Jeroen Latijnhouwers verruilt RTL voor Omroep Max

Jeroen Latijnhouwers verruilt RTL voor Omroep Max

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jeroen Latijnhouwers gaat na twintig jaar weg bij RTL. Hij krijgt bij Omroep Max een dagelijks nieuwsprogramma. In Hallo Nederland komen 'actuele, ontroerende en verrassende' verhalen van eigen bodem voorbij. Latijnhouwers verlaat daarvoor Editie NL. Naar een geschikte presentatrice wordt nog gezocht, laat Omroep Max vrijdag weten.

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelofelijk veel zin heb om bij MAX te gaan werken", zegt Latijnhouwers in een verklaring. De bedoeling is dat hij bij Max meerdere programma's gaat maken, ook voor radio. "Dat maakt me een heel blij man." Hij gaat per 1 oktober aan de slag. Latijnhouwers begon zijn carrière twintig jaar geleden bij RTL. Voordat hij bij Editie NL aanschoof, was hij anchor bij RTL Nieuws.

Hallo Nederland wordt een vast onderdeel van het middagmagazine Tijd voor MAX. Presentatoren Siebrand Niessen en Martine van Os schakelen dagelijks over naar de studio van Hallo Nederland voor het nieuws uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Enschede. Voor de invulling van het programma wordt nauw samengewerkt met de regionale omroepen.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX:  "Met Hallo Nederland gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling. En ik ben natuurlijk heel trots dat een ervaren persoon als Jeroen Latijnhouwers het MAX team komt versterken.’’ Frans Klein (directeur TV NPO): “We willen meer vernieuwen bij de publieke omroep. Hallo Nederland is het soort nieuwsprogramma dat we nog niet hebben, waarin op publieke wijze een draai wordt gegeven aan het nieuws uit de regio. Dichtbij de belevingswereld van mensen.”

Tijd voor MAX start weer vanaf 1 september 2014.