2017 begint met Planet Earth II en Roodkapje

2017 begint met Planet Earth II en Roodkapje

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

2017 gaat bij NPO 1 spectaculair van start met de natuurserie Planet Earth II, het vervolg op de gelijknamige BBC-serie van tien jaar geleden. In Planet Earth II maken we een verkenningstocht naar de eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden over de hele wereld.

In Planet Earth II is de natuur gefilmd op ooghoogte van de dieren. Door dit perspectief komt de kijker extreem dicht bij de dieren en hun ervaringen. Er werd drie jaar gewerkt aan Planet Earth II met als resultaat 13 uur televisie en dat is allemaal vanaf nieuwjaarsdag te zien op NPO 1.

Terwijl NPO 1 en RTL4 ook op nieuwjaarsdag de strijd om de kijker fel voeren, begint SBS6 het nieuwe jaar rustig met de film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Eerder op de avond zendt de familiezender ook de familiefilm The Muppets uit 2011 en de jeugdfilm The Witches uit.

RTL4 zet traditie voort met Roodkapje

RTL4 zet zijn traditie voort. Ook dit jaar wordt op 1 januari een klassiek sprookje in een modern jasje gestoken. Na Assepoester, Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen en De Prinses Op De Erwt is het dit jaar de beurt aan Roodkapje. In het moderne sprookje wordt Roodkapje een groot talent.

Suus Voorthuizen (Julia Akkermans) wordt vaak Roodkapje genoemd, omdat ze steevast een rood honkbalpetje draagt. Ze volgt een opleiding tot kapster, maar stiekem droomt ze van een carrière als singer-songwriter. Samen met pianist Jasper de Jager (Beau Schneider) vormt ze het duo Roodkapje.

Als ze meedoen aan een talentenjacht in Amsterdam Noord stelen ze de show met een prachtig gezongen ballad. En als dan ook nog blijkt dat er twee scouts van The voice of Holland in het publiek aanwezig zijn. Ze worden uitgenodigd om mee te doen aan de talentshow, maar dan gaat alles fout.

Na het sprookje komt RTL Boulevard met een extra uitzending, waarin Gaston Starreveld aanschuift om te vertellen over de twintig straatprijzen die eerder die dag zijn uitgereikt. En als klapper op de vuurpijl wordt bekendgemaakt waar in Nederland de Postcode Kanjer van 49,9 miljoen valt.

NPO 3 begint aan oorlogsserie Riphagen

Jongerenzender NPO 3 begint op nieuwjaarsdag aan de film Riphagen, die in drie delen als serie wordt uitgezonden. Riphagen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Andries Riphagen. Riphagen is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar ook een fervent Jodenjager.

Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) wordt rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

Bekijk Roodkapje op TVblik.nl/roodkapje

Foto: RTL/Otto van den Toorn