Married At First Sight - Match or Mistake: Feyyaz gaat op oorlogspad en Kendall geniet ervan
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Feyyaz gaat op oorlogspad en Kendall geniet ervan

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Voor de koppels is een nieuwe uitdaging onder de deur door geschoven.  De “ik-plak-je-vol-met-post-it-memo’s” opdracht. Op de gele memo’s mogen de positieve eigenschappen die ze aan hun partner hebben ontdekt en op de rode mag de negatieve eigenschap, maar daar mogen ze er maar 1 van plakken.

Waar plak je dat gele ding nou bij een vrouw?

Anita begint met plakken bij Alwin in het geel. Altijd eerst de positieve dingen benoemen, dat doet ze goed. Hij is knap, positief, sportief, intelligent, en Anita zegt graag naar Alwin te luisteren. Je ziet hem glimmen van trots. Beetje jammer dat hij overal té veel over na denkt. Dat is wel een dingetje voor haar.

Alwin brengt het een beetje onhandig. Hij vindt haar lief en IQ heeft ze eigenlijk niet maar EQ wel. IQ ...nee sorry het is écht je EQ. Ik zit te wachten op de vraag van Anita wat EQ betekent. Beetje jammer Alwin dat je rood en geel niet uit elkaar kunt houden.

Jesse heeft het er maar lastig mee en knalt een geeltje op Roxy’s voorhoofd met de text “knap” en gezellig vinden ze elkaar ook. Lekkere diepgang hier. Jesse mag meer in het nú leven en Roxy moet harder worden. Dit is allemaal niets nieuws en ik ga jullie verder alle geeltjes van de koppels besparen, want er gebeurt zó veel meer “moois”

Mannenpraat na het sporten

Brian en Feyyaz zijn lekker aan het sporten gegaan samen, en ik werd al moe toen ik naar Feyyaz keek. Brian zo te zien ook want hij kon het moordende tempo van Feyyaz niet bij houden. Ik begrijp ineens waarom Deveny het sporten niet zo zag zitten.

Als je zo intensief hebt gesport, móet je even napraten en gelukkig hebben ze gespreksstof genoeg.
Ze zijn openhartig over hun relaties en Feyyaz is nóg openhartiger over wat hij van Anita vindt. Want die is volgens hem flink aan het flirten met hem.

Brian wil er álles over weten! Maar van alles wat Feyyaz denkt te hebben gehoord van Anita, heb ik niet 1 zin gehoord. Heeft hij het gedroomd of is er geknipt in het programma? Maar ach....Roxy zou ook wel prima zijn voor hem. Heb ik me nou tóch vergist in Feyyaz?

Evelien was helemáál niet gekwetst, ze was gewoon móe!

Eindelijk is daar dan het gesprek tussen Mark en Evelien zelf. En ik val echt bijna van mijn stoel als ik hoor wat Evelien zegt. Nee ze was helemaal niet gekwetst, nou ja wel een klein beetje maar ze was met name zo emotioneel omdat ze móe was. Túúúúrlijk Evelien. Ik ben ook wel eens moe maar heb nog nooit zoveel watervallen geproduceerd.

Tussen Rizwan en Kendall gaat het alles behalve goed. Kendall valt op foute jongens en dat ze Feyyaz leuk vindt dat snapt Rizwan wel. Hij is een foute jongen en een gluiperd. Dat druipt er van af vindt hij. Kendall heeft ook al ontdekt dat Feyyaz wel wat “red flags” heeft.

Bij de “wie-vind-ik-het-knapste” opdracht zet Kendall haar man gelukkig bóven Feyyaz en dat is voor Rizwan het belangrijkste, dat hij boven die gladjanus staat.

Kendall is bij Rizwan óók door de mand gevallen want kennelijk heeft ze tegen hem gezegd dat hij zo fijn rustig in het leven staat en dat ze zelf nog zo’n brok onrust is. Wacht even.....Kendall was toch die volwassen vrouw van 32 en Rizwan de kleuter van 28?

Laury en Toychiro haken tijdelijk af

Eindelijk komen ze alle 12 samen voor het groepsdiner. Ja 12, we missen er namelijk 2. Laury heeft Covid en Toychiro verzorgt zijn schatje. Ze kunnen niet bij de borrel/diner zijn en Laury is écht ziek. Ze ligt in bed. Zo sneu.

Je ziet ze per stel aankomen en Rizwan heeft een smoelwerk als een oorwurm en dat blijkt niet onterecht te zijn. Hij heeft een enórme aanvaring gehad met Kendall wat de sfeer in de auto en vermoedelijk ook tijdens het eten niet bevordert. Feyyaz heeft namelijk nog een appeltje met hem te schillen en wil Rizwan vanavond confronteren met zijn opmerking van het “bank-gesprek” op St. Martin.

Daarin heeft Rizwan namelijk aangegeven dat er kapers op de kust zijn voor Kendall en hij bedoelde duidelijk Feyyaz. Die laatste wil daar álles over weten. Deveny heeft wel zin in een stevige klapper en zegt “pak hem aan” als Feyyaz zegt dat hij zijn pijlen om Rizwan af gaat vuren. Ze zegt hem te steunen en die 2 lijken het bij te hebben gelegd.

Ze moet nog wel even vertellen dat Feyyaz op de bank slaapt. Ook is hij nog wel een klein beetje een kwal maar niet meer zo’n grote kwal als voorheen. Wat ben je toch een naar en simpel mens Deveny. Ook wil ze exact weten wáár Kendall en Rizwan ruzie over hebben gehad, maar Rizwan laat zich niet uit de tent lokken door haar.

Mark en Yvette zullen proberen om als oudste koppel alles in goede banen te leiden en dat gaat zéker nodig zijn! En Evelien geeft in de groep heel duidelijk aan dat het onderwerp “Evelinofobietje” afgesloten is en ze wil dat graag zo houden. Ze was tenslotte alleen maar moe. Tranen van vermoeidheid gewoon. (Evelien je neus groeit)

Schaamteloos flirten noemen we dit

Gaat Feyyaz nou serieus meteen een charme offensief starten bij Anita? “Zullen we voor de ceremonie nog ff samen gaan sporten ? Dan ga ik je wel afmatten” en “Dus ik ben benieuwd wat je KAN en of je het vol houdt (Dat heet kúnt Feyyaz...KUNT. Heb je te lang geluisterd naar de prinses?) Anita is zo verstandig om er niet op in te gaan. Ze wil een man waar ze rust vindt, een Alwin dus, en niet een man die flirt met andere vrouwen.

Kendall geeft heel volwassen advies. Namelijk dat ze elkaar wat tijd moeten geven en dat het dan goed komt. Maar het líjkt erop alsof Alwin en Anita die zin verkeerd begrepen hebben, want ze geven elkaar een wat geforceerde knuffel en dat is wat anders dan tijd.

Tingelingelingeling...aan tafel!

De tafel is gedekt en de stellen nemen naast elkaar plaats. Rizwan voelt zich zichtbaar ongemakkelijk en staat op spanning. De ruzie met Kendall heeft er duidelijk goed ingehakt.

Galant worden een aantal dames aangeschoven door hun man. Toy en Laury zijn er uiteraard niet bij en had Deveny niet aangegeven tijdens de “wie-vind-ik-het-knapste” opdracht dat ze Toy een enorme knapzak vindt? Nou dat pakt ze slim aan want ze stelt voor om Toy en Laury te beeldbellen. Kun je toch de knapperd even zien slimme meid. Aan het einde zegt ze heel overdreven “Dag állemaal” Ze zijn maar met z’n tweetjes Deveny.

Spanningen als voorgerecht. 

Brian heft het glas en wenst iedereen een fijne maaltijd, maar niet iedereen luistert. Rizwan geeft aan het liefst naar huis te willen en dat is niet omdat hij de groep niet leuk vindt. Rizwan mist zijn maatje Toy het meest.

Hij voelt zich al ellendig genoeg en Toy is z’n buddy waar hij normaal zijn hart lucht. En Kendall zegt ook al niets tegen hem en dan zit je ook nog eens aan het uiteinde van de tafel. Het zit Rizwan allemaal niet mee.

Waar is dé ring?

Er wordt aan Deveny gevraagd waar haar trouwring is. Ze probeert het een keer of 2 uit te leggen, maar misschien komt het omdat men haar niet serieus neemt, want niemand luistert. Iedereen onderbreekt haar en ze wordt redelijk pissed off.

En dan maakt iedereen ook nog eens herrie met het bestek. Jongens willen jullie je soep met stokjes gaan eten? Feyyaz vraagt het ook nog even of iedereen even rekening met Deveny wil houden want ze heeft er last van. En daar is het MISOFONIE verhaal weer. Er zijn vast nog wel mensen die het verhaal willen horen Deveny.

Jesse zegt “ja oké....maar nu graag het verhaal vertellen over je ring” En wéér probeert Deveny uit te leggen waarom ze geen ring om heeft en wéér wordt ze telkens onderbroken. En plotseling uit het niets mis ik de ondertiteling.

Let’s go international

Kennelijk denkt de diva dat iedereen wél naar haar luistert als ze Engels gaat praten. Brian die blijft maar door kwaken, want die is hélemaal niet geïnteresseerd in wat Deveny allemaal loopt te brabbelen. Yvette moet Brian even moederlijk toespreken. Ja Brian...samen zingen gaat prima....samen (Engels) praten niet. 

Deveny raakt nu écht geïrriteerd en probeert het weer. Kans 8...Nog één keer Deveny. Maar hallllooooo mag het in het Nederlands??? En ja hoor ze wordt ongelooflijk in de zeik genomen. Mensen praten Engels terug en er ontstaat een “awkward situation”

Een explosief einde

En dan krijgt Feyyaz de kans om zijn vraag te stellen waar hij de hele avond al op wacht. Hij gooit met opzet de knuppel in het hoenderhoek en zegt “Ik heb nog wel een vraag voor Rizwan. Zijn de kapers op de kust al gezonken?”

Rizwan probeert netjes antwoord te geven, Kendall geniet gewoon van dit moment dat haar man wordt aangevallen door “foute jongen” Feyyaz en die weet van geen ophouden. Yvette probeert de boel nog te redden door te zeggen dat het niet chique is wat Feyyaz doet, maar die gaat door en door.

Yvette gaat ook door en maakt Feyyaz duidelijk dat er maar één man is, die bezig is met andere vrouwen en dat is HIJ. Wat een held die Yvette. Super lief dat ze het voor Rizwan opneemt.

Maar Feyyaz gáát maar door en hij wordt heel gemeen. Hij blijft zuigen en zuigen en het lukt hem om Rizwan op de kast te krijgen. Een walgelijk sarcastisch lachje van Feyyaz maakt me misselijk. Wat heb ik me in die jongen vergist en Kendall geníet er gewoon van.

Rizwan trekt het niet meer. Zoveel haat, zoveel nare woorden. Mark probeert het nog te redden als oudste. Maar wat is Feyyaz gemeen. En Kendall is minstens net zo erg met haar sarcastische grijns. Bah wat een misselijke mensen. Ik word er gewoon oprecht boos om. (Rustig Son...je hart...het is maar TV)

De woorden gladjanus en kwal vliegen over de tafel. Anita draait Feyyaz de rug toe, 3 mensen vallen hem af en hij gaat maar door en dan is het genoeg voor Rizwan. Hij staat op loopt boos weg. Roxy lijkt partij te kiezen voor Feyyaz...lijkt. 

Feyyaz is nog zo dom om te zeggen “Het is iets tussen mij en hem” Ja dat klopt blaaskaak. Hou het dan ook tussen jou en hem! Jij bent gewoon uit op ruzie en stemmingmakerij. Kendall gooit nog eens olie op het vuur door haar man af te vallen met “rustig rustig” maar  Rizwan is weg, met de woorden "NEP...NEP. Ik wilde hier al niet zijn en ik bleek gelijk te hebben!"

Het bommetje is gelegd en de groep is in twee kampen verdeeld. Ik ga gauw de volgende aflevering kijken om er weer een sappig verhaal van te maken. Want dit heeft nog een staartje.

Rizwan gaat namelijk NIET de gevangenis is voor Feyyaz die maar van geen ophouden weet. Ondertussen wordt er ook nog een feestje gevierd, Maar dat dit een vervolg gaat hebben is zo klaar als een klontje!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!