Yvon Jaspers stelt tien nieuwe boeren voor in Boer zoekt Vrouw

Yvon Jaspers stelt tien nieuwe boeren voor in Boer zoekt Vrouw

Geschreven door Pieter Jongsma

Yvon Jaspers rijdt dit jaar weer kriskras door Nederland om vrijgezelle boeren te helpen in hun zoektocht naar de liefde. Uit 400 aanmeldingen zijn tien vrijgezelle boeren geselecteerd die hopen hun boerenleven spoedig te kunnen delen met de vrouw van hun dromen.

Die ene om mee te lachen en te huilen. Die ene die er is als ze 's avonds moe maar voldaan klaar zijn met het werk.

Die ene die past op de boerderij en in hun leven. Presentatrice Yvon Jaspers rijdt in de eerste uitzending van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw (zondag 7 september, 20.20 uur, NPO 1) het hele land door om de boeren op hun boerderijen te bezoeken. Ze gaat van Noord Oost Groningen naar Zeeland en van de Waddeneilanden tot Brabant. De boeren variëren in leeftijd van 28 tot 65 jaar en vertegenwoordigen diverse agrarische bedrijfstakken.

Yvon Jaspers: "Het zijn weer heel andere boeren dan die we tot nu toe hebben gezien. Een aantal heeft een bedrijf dat wij nog nauwelijks kennen, een aantal woont op een plek die we niet eerder zagen in het programma. En dan heb ik het nog niet eens over de karakters. Ze zijn lief, brutaal, ondeugend, stug, verlegen, eenzaam, schattig en ontwapenend. Kortom, dat zou zomaar eens een heel mooi seizoen kunnen gaan worden."

 

Vrouwen wiens hart sneller gaat kloppen bij een van de boeren, hebben na deze uitzending twee weken de tijd om een brief te schrijven. Hierna brengt Yvon de brieven langs bij de boeren en ontmoeten ze de vrouwen in levenden lijven. Het resultaat daarvan is vanaf zondag 4 januari 2015 te zien in het vervolg van Boer zoekt Vrouw bij de KRO op NPO 1.

Boer zoekt Vrouw werd op 21 november 2004 voor het eerst uitgezonden. Vanwege dit tienjarig bestaan zijn op zondag 21 en zondag 28 december jubileumuitzendingen te zien waarin vele boeren uit tien jaar Boer zoekt Vrouw worden bezocht met als belangrijkste vraag: hoe is het nu met jou/jullie?

Boer zoekt Voruw vanaf zondag 7 september om 20.20 uur bij de KRO op NPO 1.