Yvon Jaspers blikt terug op 10 jaar Boer zoekt Vrouw

Yvon Jaspers blikt terug op 10 jaar Boer zoekt Vrouw

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 21 november 2004 rijdt Yvon Jaspers voor het eerst een erf op om een boer bij te staan in zijn zoektocht naar de liefde. Nu, exact tien jaar en 68 boeren later, zendt de KRO ter gelegenheid van dit jubileum twee speciale uitzendingen van Boer zoekt Vrouw uit (10 jaar Boer zoekt Vrouw, zondag 21 en 28 december om 20.20 uur, NPO 1).

Boeren uit alle seizoenen komen bij elkaar op een landgoed in kerstsfeer voor een Boer zoekt Vrouw reünie. Hebben ze uit de ruim 10.000 brieven die naar de boeren zijn geschreven die ene ware gepikt? Hebben ze de liefde van hun leven gevonden waarnaar ze zo op zoek waren? Yvon ontmoet de boeren, hun eventuele partners en kinderen en praat met hen over hoe het nu met ze gaat. Aan de hand van de '10 jaar Boer zoekt Vrouw-Quiz' passeren vele spraakmakende, grappige en ontroerende fragmenten uit 10 jaar Boer zoekt Vrouw nogmaals de revue.

Yvon gaat ook terug naar enkele boerderijen in binnen- en buitenland. Zo bezoekt ze boer Jos in Frankrijk en boer Johan in Denemarken. Hoe kijkt bloemenboer Aad terug op zijn Boer zoekt Vrouw avontuur? Zijn de acht kinderen van boer Martin en Wilma inmiddels helemaal aan elkaar gewend? En we zien hoe Jan en Monika, van de tweeling Jan en Martin, met baby Liselore op kraamvisite gaan bij de komkommerboer Arthur, zijn vrouw Miranda en zoontje Casper.

Yvon Jaspers: "In tien jaar is er met deze boeren ontzettend veel gebeurd. Mannen en vrouwen die de hoop op een relatie helemaal hadden opgegeven, zijn compleet opgebloeid door al die positieve aandacht. Het leven is zoveel leuker sinds die dames en heren het erf op kwamen lopen. Sommigen zijn inmiddels negen jaar bij elkaar, veel van hen zijn getrouwd, er zijn tientallen kinderen geboren. En als het programma de ware nog niet heeft gebracht, leverde het wel vriendschappen voor het leven op. Het is echt een Boer zoekt Vrouw familie geworden. Daar ben ik heel erg blij mee!"

Van de tien boeren die tijdens de kick-off in september jl. zijn voorgesteld aan de kijker, is vanaf zondag 4 januari 2015 te zien hoe het ze vergaat op liefdespad.

10 jaar Boer zoekt Vrouw, zondag 21 en 28 december, 20.20 uur bij de KRO op NPO 1.
Boer zoekt Vrouw, vanaf zondag 4 januari 2015, 20.20 uur bij de KRO op NPO 1

Bekijk 10 jaar Boer Zoekt Vrouw op TVblik.nl/boer-zoekt-vrouw