Dokter Tinus terug met vieze luiers en piepende speeltjes

Dokter Tinus terug met vieze luiers en piepende speeltjes

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vieze luiers, piepende speeltjes, warme flesjes melk en beschuit met muisjes. Het is niks voor dokter Tinus (Thom Hoffman) maar toch zit hij er straks tot over zijn oren in, in het nieuwe seizoen van de gelijknamige succesvolle SBS6-serie. Zijn geliefde Lisa (Jennifer Hoffman) is namelijk in verwachting.

En deze kleine spruit is niet het enige nieuwe gezicht in de serie. Het belooft een reeks vol nieuwe ontwikkelingen te worden. Het derde seizoen van Dokter Tinus is vanaf vanavond wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6.

In het nieuwe seizoen kan dokter Martinus Elsenbosch (in de volksmond Dokter Tinus) er niet omheen: hij wordt vader. Hier staat hij echter niet echt om te springen. Wat hij wel graag wil, is terug naar Amsterdam en zijn oude beroep van chirurg weer oppakken. En dan zit de dokter ook nog met zijn aanhoudende bloedfobie die hem in de weg staat.

Bekende gezichten dit seizoen
In het derde seizoen vindt er een wisseling plaats in de bekende vast cast van Dokter Tinus. Rik Hoogendoorn neemt namelijk de rol van de plaatselijke klusjesman Bert over van Jack Wouterse. Rik is vooral bekend van zijn rol in Sesamstraat, maar de acteur was ook te zien in Kees & Co en presenteerde lange tijd Het Sinterklaasjournaal.

Naast de vaste cast komen er ook veel bekende gezichten langs in een gastrol. Zo is Mary-Lou van Stenis (o.a. bekend van Vrienden voor het leven en Spijkerhoek) te zien als Edith, voormalig studiegenoot en ex-collega van dokter Tinus. Tevens verschijnt Margreet Blanken (Medisch Centrum West en Spoorloos Verdwenen) als zijn tante Marthe, psychiater op zoek naar rust. Johnny Kraaijkamp (Het Zonnetje in Huis), Marian Mudder (Baantjer), Lieneke Le Roux (de Hoofdprijs), Marjan Luif (Jiskefet) en Margot Ros (Toren C) passeren ook de revue.

Doc Martin
Dokter Tinus is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Doc Martin. Engeland kent inmiddels vijf seizoenen. Ook zijn er bewerkingen gemaakt in Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Spanje.

Dokter Tinus
Vanaf vanavond (3 september 2014) om 20.30 uur bij SBS6

Seizoen twee van Dokter Tinus terug kijken? Doe mee aan onze win-actie en win seizoen twee van Dokter Tinus op DVD!