Makers Dokter Tinus willen film maken

Makers Dokter Tinus willen film maken

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De makers van de SBS6-dramaserie Dokter Tinus overwegen een film te maken, dat heeft hoofdrolspeler Thom Hoffman in een interview met NU.nl laten weten. Volgens Hoffman is het plan nog vaag, maar Dokter Tinus zou ‘een seizoen kunnen besluiten met een speciale kerstfilm’.

Hoffman vergelijkt de film met de Gooische Vrouwen film. “We merken ook aan Gooische Vrouwen dat het goed werkt. Maar vergis je niet, Gooische Vrouwen bestaat nu al weer een paar jaar. Zoiets moet je opbouwen en pas dan moet je het doen. Je moet dat niet te vroeg doen”, aldus de acteur.

Bij het maken van een film zouden de Nederlandse producenten van Dokter Tinus samen kunnen werken met de producenten van het Engelse Doc Martin, de serie waar Dokter Tinus op is gebaseerd. Volgens de acteur vereist een film ‘nog grotere schrijversgaven’ dan het maken van een serie.

Hoffman is dan ook verheugd met de eventuele samenwerking met de producenten van Doc Martin. “Er wordt al nagedacht over hoe we in de toekomst dingen kunnen ontwikkelen met elkaar. En daar ben ik ook nauw bij betrokken, dus dat vind ik heel spannend”, aldus Hoffman.

Het vierde seizoen van Dokter Tinus is vanaf maandag 28 september te zien op SBS6.

Bekijk Dokter Tinus op TVblik.nl/dokter-tinus