Jennifer Love Hewitt vanaf oktober in Criminal Minds

Jennifer Love Hewitt vanaf oktober in Criminal Minds

Geschreven door Pieter Jongsma

In de nieuwe reeks van Criminal Minds voegt actrice Jennifer Love Hewitt zich bij de vaste cast van de crimeserie. Ze speelt de doorgewinterde undercoveragente Kate Callahan, die graag van de wereld een veiligere plek maakt.
Veronica zendt dit allernieuwste seizoen vanaf woensdag 15 oktober uit en zit daarmee slechts twee weken achter de uitzendingen in Amerika. De serie bereikt met deze reeks een jubileum; het loopt al tien jaar succesvol in binnen- en buitenland.

Jennifer Love Hewitt
Het vertrouwde team van Criminal Minds wordt in het nieuwe seizoen versterkt door undercoveragente Katie Callahan, gespeeld door Jennifer Love Hewitt (Ghost Whisperer en I Know What You Did Last Summer). Callahan heeft al acht jaar ervaring bij de FBI en is daarom een waardevolle aanvulling voor de BAU. Executive Producer Erica Messer: “We zijn enorm blij met de getalenteerde Jennifer Love Hewitt en de introductie van een nieuwe special agent. Veel van ons hebben al eens met Jennifer samengewerkt en kijken er naar uit om dit weer te doen. We hebben spannende verhaallijnen in petto voor Jennifers karakter en de andere teamleden.”

Ook in Nederland zeer gewaardeerd
Criminal Minds is al tien jaar wereldwijd op televisie te zien en is nog steeds erg populair. Ook in Nederland, want uit onderzoek van InSites Consulting bleek onlangs dat de serie op nummer drie staat van meest gewaardeerde buitenlandse programma’s van commerciële zenders. De serie scoorde een 7.9, een fractie lager dan de nummer één (8.1) en de nummer twee (8.0).

Criminal Minds – het team
Ook de tiende reeks draait om het eliteteam van de FBI: de BAU (Behavioral Analysis Unit). Zij analyseren de meest gevaarlijke criminelen en stoppen hen voordat ze weer toeslaan. Het team staat onder leiding van special agent Aaron Hotchner (Thomas Gibson). Hij wint snel het vertrouwen van mensen en ontfutselt hun geheimen razendsnel. David Rossi (Joe Mantegna) is de meest ervaren agent van het team. Hij is een onmisbare schakel in het oplossen van de zaken. Andere teamleden zijn: expert in dwangmatig gedrag Derek Morgan (Shemar Moore), genie Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), computerexpert Penelope Garcia (Kirsten Vangsness), de knappe Jennifer ‘JJ’ Jareau (A.J. Cook) en undercoveragente Katie Callahan (Jennifer Love Hewitt). Elk teamlid zet zijn of haar expertise in bij het ontrafelen van motieven en emotionele drijfveren van de criminelen.

Criminal Minds, seizoen 10
Vanaf woensdag 15 oktober wekelijks om 20.30 uur bij Veronica