Q-top 500 van de zomer: Jennifer Lopez vs Shakira

Q-top 500 van de zomer: Jennifer Lopez vs Shakira

Geschreven door Sebastiaan Boers

Welke zangeres gaat er met de titel van koningin van de Q-top 500 van de zomer vandoor. Twee zangeressen maken dit jaar kans op deze titel. Jennifer Lopez en Shakira staat allebei met zes zomerhits in de Q-top 500. Op plek 483 staat het nummer Ain't It Funny.

Daarnaast staat Jennifer Lopez met Love Don't Cost A Thing op plek 341. Een duet tussen Shakira en Beyoncé is dit jaar op plek 302 geeindigd. Op die plek staat het nummer Beautiful Lair. Op plek 235 staan Jennifer Lopez en Pitbull met het nummer Dance Again.

Een opvallend nummer van Shakira staat op plek 207. Op die plek staat haar single Underneath Your Clothes. Dit is de twee single die Shakira in Nederland uitgebracht heeft. Dit nummer heeft haar grote hit Whenever, Wherever toen van de hoogste positie verdreven. 

Jennifer Lopez nam niet alleen Dance Again op met Pitbull. Het nummer On The Floor is ook een duet tussen de zangeres en de rapper. Dit nummer staat dit jaar op plek 172. Shakira laat op plek 152 weer van zich horen. Niet alleen maar samen met Wyclef Jean. Daar staan de twee met het nummer Hip's Don't Lie.

Op plek 98 staat Shakira's grootste zomerhit. Whenever, Wherever was de definitieve doorbraak voor de zangeres in Nederland én Europa. Toch is dit niet de grootste hit van de Q-top 500 van de zomer. Er is meer op twee andere nummers van Shakira gestemd.

Eerst staat er een derde duet van Jennifer Lopez en Pitbull tussen. De single We Are One (Ole Ola) staat op plek 83. Een Spaans-talig duet tussen Shakira en Alejandro Sanz is de op één na grootste zomerhit volgens de luisteraars van Q-music. Het nummer La Tortura staat dit jaar op plek 65.

De grootste zomerhit van Jennifer Lopez is Let's Get Loud. Dit zomerse nummer staat dit jaar op plek 30. Op plek 15 staat Shakira met haar grootste zomerhit Waka Waka (This Time For Africa). Hier is het meeste op gestemd door de luisteraars van Q-music.

Doordat Shakira op een hogere plek staat dan Jennifer Lopez, mag Shakira zich koningin van de Q-top 500 van de zomer noemen. Samen met Enrique Iglesias zijn zij het koningspaar van de zomer van 2015. Wie weet brengen beide artiesten volgend jaar zomer wel een nieuwe zomerhit uit...

Lees ook: ''Enrique Iglesias staat negen keer in de Q-top 500 van de zomer''