Dance Dance Dance: So(y)lo Dance

Dance Dance Dance: So(y)lo Dance

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is weer zaterdagavond en dus tijd voor Dance Dance Dance. In de tweede aflevering moesten alle danskoppels een solo dans laten zien. In totaal dus tien keer genieten van alle kandidaten. Nu moet ik zeggen dat ik zeker genoten heb van deze tweede aflevering. Vooral genoot ik van het optreden van Soy. Wat kan hij dansen zeg! Het leek wel alsof dit nu al de finale was.

Soy mocht dansen op het nummer Turn Up The Music van Chris Brown. Nou daar kwam best veel bij kijken. Zoveel danspasjes om te onthouden, echt heel knap. Dat deed Soy maar mooi even. Het is dan ook geen wonder dat hij de beste danser van deze avond was. De jury was hier het volgens mij wel aardig mee eens. Soy ontving hele mooie cijfers voor zijn solo dans. Geheel terecht natuurlijk, hiervoor zou ik ook zeker een hoog cijfer geven.

Holly Mae liet ook een perfecte dans zien zeg! Zo mocht zij dansen op Try Again van Aaliyah. Dat deed Holly Mae maar mooi even. Vorige week was ik al fan van haar, maar nu ben ik dat nog meer. Deze dans leek wel perfect te passen bij haar. Alle danspasjes leken wel vanzelf te gaan. Naast acteren kan Holly Mae dus ook heel goed dansen. Hier staat met recht een finalist, dat kan bijna niet anders. Soy en Holly Mae zijn het leukste én beste danskoppel van dit seizoen.

Try Again - Aaliyah:

https://www.youtube.com/watch?v=aRcAvsZgjXA

Maar ook Jelle danste behoorlijk goed. Hij mocht dansen op Like I Love You van Justin Timberlake. Maar wat had Jelle nu in vredesnaam aan? Een vuilniszak als broek, of leek dat maar zo? Het stond hem in ieder geval wel heel goed. Vuilniszak of niet, hij gaf een prima optreden. Bridget mag echt blij zijn om hem als danspartner heeft. Zelf had zij een beetje moeite met haar solo dans.

Zo kreeg Bridget de opdracht om op Play van Jennifer Lopez te dansen. Laat Bridget nu niet echt fan zijn van Jennifer. Om het allemaal nog erger te maken, moest ze ook nog langs de dokter. Dus onder de medicatie stond Bridget op Jennifer's Play te dansen. Nu moet ik zeggen dat ze dat nog best goed deed. De jury was best kritisch. Om over de cijfers nog maat te zwijgen. Dat vond ik best jammer en een beetje zielig voor Bridget.

Maar ook Britt kreeg vrij lage cijfers voor mijn gevoel. Zij mocht dansen op New rules van Dua Lipa. Zij moest de hele tijd met andere dansers en danseressen dansen. Hierbij lag de focus iets minder bij haar. Maar ondanks dat vond ik het er heel goed uit zien. De cijfers hadden best hoger kunnen zijn. Ik denk dat de jury dat een beetje express heeft gedaan, puur om de spanning erin te houden. Jury; doe maar even niet oké?

New Rules - Dua Lipa:

https://www.youtube.com/watch?v=k2qgadSvNyU

Haar danspartner Urvin mocht als laatste dansen. Hij gaf een heuse stripact weg als Magic Mike. Ik snap wel waarom ze hem als laatste hebben laten dansen. Vijf half naakte mannen op het podium is niet iets voor 20.00 uur op televisie. Maar wie morgen (zondag) de herhaling kijkt op RTL 8 ziet hem dan wel rond half acht... Nu vind ik Urvin een prima danser hoor, maar dat strippen was nu niet echt nodig. Laat hem maar gewoon leuke dansclips na dansen.

Voor Marlayne werd haar dans een beetje emotioneel. Zij danste op het nummer Together Again van Janet Jackson. Vooral met de dansers om haar heen deed ze het heel erg goed. Ik verbaasde mij een beetje over haar optreden. Dan verbazen in de positieve zin van het woord. Haar emotie kwam goed over. Dit is wel waar Dance Dance Dance over gaat natuurlijk.

Patrick, haar danspartner, danste als een boybandlid. Hij mocht dansen op We've Got It Goin' On. Het liep bijna uit de hand. Patrick stak tijdens het dansen zijn tong uit. Maar tong of niet, Patrick deed het heel erg goed. Zelf zo goed, dat ik wederom positief verrast raakte. Zowel hij als ook Marlayne hebben er hard voor gewerkt, dat is wel te zien.

Alleen vond ik het optreden van Miljuschka minder. Haar dans, was het wel een dans te noemen, was een beetje simpel. Say My Name van Destiny's Child is niet echt een dansbaar nummer. Maar hier kan Miljuschka niets aan doen, deze dans kreeg ze immers van Timor. Deze dans vond ik het minst leuke van de avond. Vorige week vond ik haar sterker overkomen.

Maar haar danspartner, London, danste juist wel weer heel goed. Hij mocht dansen op Swalla van Jason Derulo. Hierbij was ook een rapstuk van Nicki Minaj te horen. Toen had ik gehoopt dat Miljuschka het podium op zou komen. Zij danste namelijk een week eerder op Anaconda van de rapster. Maar helaas, het waren allemaal solo dansen.

Al is dat ook niet helemaal waar. Urvin kreeg 'hulp' van Britt. Dus stiekem speelden zij een beetje vals. Britt zat alleen maar even en liep met de stoel van het podium af. Dat is natuurlijk geen dans, maar ik vond dat wel opmerkelijk. Maar dat maakt verder niet uit.

Ik heb nu twee weken gekeken. Mijn favoriete danser is nog altijd Soy. Mijn favoriete danseres is ook deze week Holly Mae. Zij zijn gewoon het leukste en beste danskoppel van deze avond. Ik hoop dat zij volgende weer samen mogen dansen. Wat dat kunnen zij maar al te goed!

Volgende week valt er één danskoppel af. Dat zal waarschijnlijk gaan tussen Bridget & Jelle en tusssen Miljuschka & London. Wie er daadwerkelijk afvalt, is volgende week te zien. Het gaat vast weer een mooie aflevering worden! Ik kijk er nu al naar uit.

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: Mike van den Toorn