Summer Songs: #4 Jennifer Lopez

Summer Songs: #4 Jennifer Lopez

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez, J.Lo, is ontzettend goed in het scoren van zomer nummers. Haar eerste album, On The 6, was het begin van haar muzikale carrière. De eerste single, If You Have My Love, was meteen een groot succes. Dit nummer was het begin van de vele zomerhits die nog zouden volgen.

Waiting For Tonight werd de opvolger van If You Have My Love en werd ook een grote hit. Ook dit nummer heeft een zomerse invloed. De derde single van dit album werd Let's Get Loud en is met stip een echt zomers nummer geworden. De melodie, de videoclip, werkelijk alles aan dit nummer klopte. Stil zitten bij dit nummer is er dan ook zeker niet bij.

Niet veel later bleef J.Lo met zomerhits komen. Haar tweede album J.Lo had als eerste single Love Don't Cost A Thing. Dit is een redelijk zomers nummer geworden, maar dit album kende nog veel meer zomerhits. De tweede single deed het al iets beter. Play werd ook een (kleine) zomerhit, maar de opvolgers zijn pas echte zomerhits.

Het nummer I'm Real was een echte zomerhit. Dit vrolijke nummer zorgde voor een echt zomers gevoel. Maar daarna kwam er pas echt een ware zomerhit. Misschien is dit wel dé zomerhit van J.Lo. Het nummer Ain't It Funny is een ontzettend goed en leuk zomer nummer. Werkelijk alles klopt aan dit nummer, de melodie, de tekst, de clip, hiermee heeft J.Lo misschien wel haar grootste zomerhit ooit gescoord.

Daarna bracht J.Lo twee remixen uit van I'm Real en Ain't If Funny. Dat had ze beter niet kunnen doen. Beide nummers werden ineens compleet anders dan het origineel. Nadat de remixen uitgebracht waren, was het even gedaan met de zomerhits van J.Lo.

Tot een paar jaar geleden. Ineens was daar On The Floor, een duet met rapper Pitbull. Dit werd opnieuw een vrolijke zomerhit voor de zangeres. Ze deed waar ze goed in was, namelijk zomerhits scoren. On The Floor was niet het enige duet, ook Dance Again, werd een redelijk zomers nummer. Ook dit was een duet met rapper Pitbull.

Ook het nummer Papi past goed in het rijtje van zomerse muziek. Dit vrolijke nummer werd niet een hele grote (zomer) hit, maar had wel alles in huis om een zomerhit te kunnen worden. De uptempo melodie heeft er voor gezorgd dat dit nummer nét even anders was dan haar andere hits.

Als er iemand in staat is om zomerhit te scoren dan is dat zeker J.Lo wel. Deze zangeres heeft met alle bovengenoemde hits zichzelf meerdere malen overtroffen. De concurrentie is volop aanwezig, Shakira, Taylor Swift (eerdere edities van Summer Songs), maar J.Lo heeft is iets speciaal. Dat gevoel houdt ze in al haar zomerhits vast en blijft maar met hits komen. Zomer, herfst, winter of lente, de muziekwereld geniet volop van deze zangeres.

Hiermee is Summer Songs editie 4 ook een feit. De volgende Summer Songs zal in het teken staan van Alexis Jordan. Deze zangeres heeft een ontzettend grote zomerhit op haar naam staan. Meer hierover in de volgende editie van Summer Songs. Zorg dat je die ook niet mis.