Ramses genomineerd voor Zilveren Krulstaart

Ramses genomineerd voor Zilveren Krulstaart

Geschreven door Pieter Jongsma

Scenariste Marnie Blok is genomineerd voor de Zilveren Krulstaart, dé Nederlandse vakprijs voor scenario's. Blok schreef alle vier de scenario's voor de AVROTROS-dramaserie RAMSES.

De dramaserie won eerder dit jaar al de Zilveren Nipkowschijf en is ook genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa. De Zilveren Krulstaart wordt op 26 september uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

RAMSES

RAMSES gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren '60 tot eind jaren '70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse toneel, Shaffy Chantant opricht en een nationale held wordt. Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren '50. Maarten Heijmans vertolkt Ramses Shaffy, Noortje Herlaar is te zien als Liesbeth List en Thomas Cammaert vertolkt de rol van Joop Admiraal. De serie is geregisseerd door Michiel van Erp en het scenario is geschreven door Marnie Blok.