VPRO wint Nipkowschijf

VPRO wint Nipkowschijf

Geschreven door Daniël Schalk

De VPRO wint dit jaar de Zilveren Nipkowschijf, de onderscheiding van tv-recensenten voor het beste programma van het afgelopen jaar. Langs de oevers van de Yangtze, Zondag met Lubach en De hokjesman (allen VPRO-programma’s) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf.

In Langs de oevers van de Yangtze reisde fotograaf Ruben Terlou door China, Arjen Lubach slaagde er volgens de jury in om van Zondag met Lubach en satirische nieuwsshow te maken en in De hokjesman legt Michael Schaap volgens de tv-recensenten erg goed subculturen in Nederland bloot.

De eervolle vermelding is voor het populaire BNN-programma Floortje naar het einde van de wereld met presentatrice Floortje Dessing, omdat ‘de beroepsreizigster met dit zeer persoonlijke programma een groot publiek bereikt, waarin zij de kijker uitdaagt verder te kijken dan de neus lang is’.

Welk VPRO-programma de Zilveren Nipkowschijf wint, wordt op vrijdag 10 juni bekendgemaakt. Vorig jaar werd de tv-prijs gewonnen door Onze man in Teheran met Thomas Erdbrink, de nieuwe presentator van Zomergasten. In 2014 ging de prijs naar de vierdelige dramaserie Ramses.

Bekijk Zondag met Lubach op TVblik.nl/zondag-met-lubach