'SBS6 mist nog die ene grote hit'

'SBS6 mist nog die ene grote hit'

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 zit in de lift, maar heeft nog een echt kijkcijferkanon nodig. Dat stelt programmadirecteur Remko van Westerloo in een interview met Novum Nieuws. "De vooravond is aardig gelukt, maar we missen een aantal grote hits. Die geven een grote zender toch nog net wat extra's."

Van Westerloo en zijn rechterhand Harold Oomes hebben hun zinnen gezet op de zaterdagavond. "Het is een hele belangrijke avond in het palet en zo langzamerhand een van de weinige avonden waar we nog een beetje achterliepen. Het begint nu eindelijk te komen."

SBS kwam dit najaar met Beat It en Surprise, Surprise als tegenhangers van succesvolle zaterdagavondprogramma's als Holland's Got Talent. "We zullen op de zaterdagavond veel risico blijven nemen omdat de concurrentie heel groot is", zegt Van Westerloo. "We zijn overtuigd dat wie niet waagt, wie niet wint. We moeten blijven inzetten, want er is een hele hoop winst te halen."

Oomes legt uit dat SBS wil scoren met groot familie-entertainment. "We hebben natuurlijk wel hits als Dokter Tinus en Celblok H, maar geen groot zaterdagavondprogramma met een extraatje, kleurtje of laagje wat het voor ons SBS maakt."

SBS hoopt dit najaar te scoren met Het Beste Idee van Nederland en The Winner Takes it All. "Het feit dat Het Beste Idee van Nederland gaat over gewone mensen met hun uitvindingen en ideeën geeft het dan toch weer net iets extra's", zegt Oomes. "Hetzelfde geldt voor The Winner Is. De kijker beslist alles en daarmee past het ook heel goed bij SBS. Wij zijn toch een beetje de volkszender. Dat moet ook altijd onderdeel van ons dna blijven."

Naast de zaterdagavond blijft de vooravond een speerpunt van SBS. Is This Love, dat vanaf 20 oktober wordt uitgezonden, moet ook dat tot een succes maken. "Dat is het laatste stukje. We gaan met Is This Love? een volgende fase in. Als het lukt, dan hebben we eigenlijk de vooravond waar we een jaar geleden van droomden", zegt Oomes. "We hopen dat Is This Love? de verrassing van dit jaar wordt", vertelt Van Westerloo. "Het moet de volgende stap worden in de vooravond, daar blijven we voor knokken."

Door: Novum