Zangeres Nicki Minaj host van de MTV EMA 2014 in Glasgow

Zangeres Nicki Minaj host van de MTV EMA 2014 in Glasgow

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Niemand minder dan Nicki Minaj presenteert de MTV European Music Awards 2014 op 9 november in Glasgow. De 'Anaconda' zangeres zal alles op alles zetten om van de 20e editie van de MTV EMA een waar spektakel te maken.

Nicki Minaj is genomineerd in maar liefst vier categorieën: 'Best Female', 'Best Hip Hop', 'Biggest Fans' en 'Best Look'. MTV EMA is een van de grootste muziek-award shows waar wereldwijde topartiesten zich verzamelen om een van de felbegeerde awards in ontvangst te nemen.

Populaire artiesten betreden het podium om waanzinnige optredens te verzorgen op een van de meest belangrijke avonden in de muziekwereld. Zondag 9 november om 21:00 uur is de uitreiking live te volgen op MTV vanuit The Hydro in Glasgow.
Nominaties

Eerder werden alle nominaties voor de MTV EMA 2014 al bekendgemaakt. Nederlandse artiesten die in de running zijn voor een award zijn: Chef' Special, Kensington, Hardwell, Martin Garrix en Mr. Probz in de categorie 'Best Dutch Act'. Afrojack gaat de strijd aan met Hardwell in de categorieën 'Best Worldwide' en 'Best Electronic'. Internationaal gezien wordt de lijst aangevoerd door de vrouwelijke popartiesten Katy Perry en Ariana Grande. Andere nominaties zijn Pharrell Williams, 5 Seconds of Summer, One Direction, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith en Kiesza. Muziekfans kunnen vanaf 16 september tot 8 november stemmen op hun favoriete artiest via mtvema.com.