Summer Songs 2018: #5 Katy Perry

Summer Songs 2018: #5 Katy Perry

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De zomer is nog lang niet voorbij. De temperaturen liggen nog altijd zo rond de 30 graden. Kortom het is hoog zomer in Nederland. Daarom is het vandaag weer tijd voor een nieuwe Summer Songs. In deze vijfde editie staat zangeres Katy Perry centraal. Zij heeft natuurlijk veel hits op haar naam staan. Maar met welke artiesten heeft zij allemaal samengewerkt? Dat is nu te lezen in deze vijfde editie van Summer Songs.

Samen met rapper Snoop Dogg maakte Katy de hit California Gurls. Misschien is dit wel één van de leukste samenwerking tot nu toe. Dit nummer is met recht zomers te noemen. De melodie is zomers, de tekst is zomers en de clip is heel zomers. Zomers is misschien niet het juiste woord. De clip is zoet, mierzoet, misschien wel zoeter dan zoet. Het is een videoclip vol lekkers.

Katy Perry & Snoop Dogg - California Gurls:

https://www.youtube.com/watch?v=F57P9C4SAW4

Met een andere bekende rapper, Timbaland, maakte Katy ook een duet. Zij brachten samen de single If We Ever Meet Again uit. Dit nummer is niet zo zomers als California Gurls, maar heeft wel een fijne melodie. Het was een tijd dat Timbaland bijna met iedereen een duet maakte. Hij werkte samen met artiesten als Nelly Furtado, Justin Timberlake en natuurlijk de Pussycat Dolls.

Na Snoop Dogg en Timbaland bleef Katy samenwerken met rappers. Zo riep ze de hulp in van Juicy J. Samen maakten zij de hit Dark Horse. In dit nummer zit een hele aanstekelijke melodie. Die melodie komt de hele tijd terug in Dark Horse. Het is een nummer die ik niet echt typisch bij Katy vind passen. Maar toen ik hem vaker ging luisteren werd ik langzaam maar zeker verliefd op dit nummer.

Katy Perry & Juicy J - Dark Horse:

https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0

In de clip is Katy een soort Cleopatra. Zij is een soort Koningin die alles onder controle wil hebben. Zij duld geen tegenspraak en treedt hard op als het moet. Met haar bijzondere outfits heeft Katy weer een hit in handen. Nog altijd wordt dit nummer gedraaid op de radio. Het is een nummer die zeker in de zomer thuis hoort.

In de zomer wordt vaak de barbecue aangestoken. Daarbij wordt er natuurlijk veel (vlees) gegeten. Laat Katy daar nu net een nummer over gemaakt hebben! Niet specifiek over de barbecue, maar wel over eten. In het nummer Bon Appétit kreeg Katy hulp van Migos. Ook in dit nummer zit een zomerse melodie. Het deed mij meteen een beetje denken aan Dark Horse.

Katy Perry & Migos - Bon Appétit:

https://www.youtube.com/watch?v=dPI-mRFEIH0

Van dit nummer krijg je bijna honger. Wanneer je de clip bekijkt, loopt het water je gewoon in de mond. Van Katy wordt zelf een soort gerecht van gemaakt. Maar eigenlijk gaat het nummer niet over eten. Het is meer een soort liefdesnummer. Wel is dit een typisch zomers nummer. Van dit nummer word je gewoon vrolijk. De melodie is enorm aanstekelijk.

De allerleukste samenwerking van Katy is toch wel met Nicki Minaj. Zij maakten samen het té gekke nummer Swish Swish nummer. Meteen toen ik dit nummer op Katy's album hoorde was ik verkocht. Toen het ook als single werd uitgebracht werd ik helemaal blij. Wat een heerlijke zomerse melodie zit er in dit nummer. In dit nummer zit ook een verborgen dansje verstopt.

Katy Perry & Nicki Minaj - Swish Swish:

https://www.youtube.com/watch?v=iGk5fR-t5AU

Deze dans is nu helemaal in. Dan heb ik het over het dansje wat de 'Backpack kid' doet. Op een snelle bijzondere manier beweegt hij zijn armen heen en weer. Toen het nummer van Katy uit kwam, was dat nog niet zo bekend als nu. Vandaag de dag lijkt iedereen deze dans te willen leren. In de clip is deze dans pas later te zien. In het begin draait het allemaal op een potje basketbal.

Wat verder opvalt is de clip zelf. Die draait zoals gezegd over een potje basketbal. Het team van Katy is niet heel sterk. Na veel blessures en een flinke achterstand krijgen zij een pep-talk. Deze pep-talk krijgen zij van Nicki Minaj! Zij zorgt er mede voor dat het team van Katy ineens beter gaat spelen. Het gaat zelfs zo goed, dat zij nog weten te winnen ook!

Swish Swish heeft alles in huis om een zomerhit te zijn. Helaas werd dit nummer in Nederland niet zo'n grote hit. Ik vind het wel een heel leuk en fijn nummer. Het is ook nog eens de leukste samenwerking van Katy tot nu toe. Zij heeft met veel artiesten mogen samenwerken, maar met Nicki Minaj is het (tot nu toe) het leukst!

Met Swish Swish zit de vijfde Summer Songs er alweer op. Maar volgende week is er weer een nieuwe Summer Songs. Die zal dan volledig in het teken staan van Jason Mraz. De zanger is nu weer helemaal terug van weggeweest. Ook hij heeft veel zomerhits op zijn naam staan. Maar welke zijn dit ook alweer? Dat lees je volgende week in een nieuwe Summer Songs. 

Tot volgende week!