Heel Holland Bakt vanaf juni bij Omroep Max op Nederland 1

Heel Holland Bakt vanaf juni bij Omroep Max op Nederland 1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’  is vanaf juni prime time te zien bij MAX op NED1. Producent Blue Circle gaat het programma produceren. In Heel Holland Baktgaan wij op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel om de beste thuisbakker van Nederland te worden.

Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.

“Ik ben heel trots dat MAX dit programma in Nederland mag maken. Nederland heeft een zeer rijke baktraditie van Fries suikerbrood tot Brabantse worstenbroodjes. Uiteindelijk willen we heel Nederland aan het bakken krijgen”, aldus MAX-directeur Jan Slagter.

The Great British Bake Off van de BBC is sinds de start in 2010 een kijkcijferhit en heeft ervoor gezorgd dat de mensen thuis massaal aan het bakken zijn geslagen. De finale van het derde seizoen trok maar liefst 7,2 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken BBC2 programma van de afgelopen zes jaar.

Het afgelopen jaar won The Great British Bake Off de prestigieuze TV prijs Rose d’Or en werd het programma onderscheiden met de BAFTA 2012 (The British Academy of Film and Television Arts).

BBC Worldwide heeft de licentie van het succesvolle bakprogramma inmiddels aan meer dan tien landen verstrekt waaronder Frankrijk, Australië en Zweden. Verder heeft Love Productions een licentie verstrekt aan Amerika. Het totaal aantal landen komt daarmee uit op 12, inclusief Engeland. De Zweedse versie Hela Sverige Bakar (Heel Zweden bakt), had bij de start al direct een marktaandeel van 27.3%.

Heel Holland bakt vanaf juni prime time op Nederland 1