Nominaties Zilveren Radiosterren 2014

Nominaties Zilveren Radiosterren 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

De genomineerden voor de Zilveren Radioster Man en Vrouw zijn bekend gemaakt door de organisatoren van het jaarlijkse RadioGala dat op 13 november wordt gehouden.

Ook dit jaar blijken er weer de nodige bekende namen een plekje op de nominatielijst veroverd te hebben.

Genomineerden Zilveren Radioster Man 2014
De drie kanshebbers op alfabetische volgorde:
• Gerard Ekdom (AVRO, 3FM)
• Bert Haandrikman (KRO-NCRV, Radio 2)
• Rob van Someren (Radio Veronica)

Gerard Ekdom heeft al twee zilveren sterren op zijn naam staan en is voor het 6e jaar op rij finalist. Bert Haandrikman won in 2013 als verrassende outsider de prijs voor beste radioman van Nederland en is nu opnieuw genomineerd. Rob van Someren is de winnaar van de Gouden RadioRing van vorig jaar. Deze zomer raakte hij zijn middagshow Somertijd kwijt bij Radio Veronica maar zijn trouwe luisteraars zijn hem nog niet vergeten, getuige deze nominatie.

Genomineerden Zilveren Radioster Vrouw 2014
De Zilveren Radioster Vrouw gaat in elk geval naar een 3FM-dj, want alle genomineerden zijn daar te horen. De drie kanshebbers op alfabetische volgorde:
• Claudia de Breij (VARA, 3FM)
• Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM)
• Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM)

Roosmarijn Reijmer is voor de vierde maal genomineerd, maar heeft in tegenstelling tot haar concurrentes de prijs nog nooit gewonnen. Schollaardt won haar Ster in 2011, terwijl Claudia de Breij inmiddels een vijf-sterren dj is, nadat zij ook vorig jaar als winnares uit de bus kwam.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 13 november tijdens het AVROTROS RadioGala van het Jaar. Hier wordt de publieksprijs voor beste programma, de Gouden RadioRing uitgereikt en worden ook de winnaars van de RadioSterren bekend gemaakt. Daarnaast worden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, deze avond uitgedeeld aan onder andere de Beste Zender en Aanstormend Talent.

Het RadioGala wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op NPO Radio 2 en is online met beeld te volgen via NPO 101TV en avrotros.nl/radioring.