Nachtmerrie wordt werkelijkheid in nieuwe thrillerserie Stalker

Nachtmerrie wordt werkelijkheid in nieuwe thrillerserie Stalker

Geschreven door Pieter Jongsma

Sommige stalkers gaan zo ver dat het slachtoffer het met de dood moet bekopen. In de bloedstollende nieuwe serie Stalker lossen detectives Beth Davis (Maggie Q) en Jack Larsen (Dylan McDermott) de meest bizarre en uiteenlopende stalkingszaken op.

Van cyberpesten, achtervolgen en lastigvallen tot het in brand steken van het slachtoffer. Stalker zorgt vanaf maandag 3 november iedere maandagavond om 21.30 uur bij SBS6 voor ijskoude rillingen.

In de psychologische thrillerserie Stalker openen Beth Davis en Jack Larsen de jacht op stalkers in de meest uiteenlopende zaken. Davis is de luitenant van de Threat Assessment Unit en duikt in de psyche van stalkers omdat ze zelf een traumatische ervaring heeft als slachtoffer. Larsen is de nieuweling in het team en met zijn sterke persoonlijkheid is hij een waardevolle pitbull voor Davis maar zorgt hij ook voor een gespannen sfeer. Beth Davis en Jack Larsen komen in aanraking met zware criminelen. Sommige stalkers gaan tot het uiterste in hun obsessie voor het slachtoffer en zetten daarbij niet alleen hun eigen leven maar ook dat van het slachtoffer op het spel.

Met deze nieuwe serie breidt SBS6 de crime-avond op de maandag uit. Stalker is te zien na de Nederlandse hitserie Celblok H, waarvan het tweede seizoen ook op 3 november begint. SBS6 zit met het uitzenden van Stalker dicht op de afleveringen in Amerika, waar de serie eerder deze maand succesvol van start is gegaan.

Beth Davis wordt gespeeld door Maggie Q, die bekend is door haar rol van Nikita in de gelijknamige Veronica-serie. Maggie geeft aan dat stalkers veel verder gaan dan alleen af en toe nare telefoontjes plegen en slachtoffers treiteren. Mede door social media hebben stalkers een heel nieuwe, volledige bron aan informatie over het slachtoffer. “Ik denk dat we onszelf niet goed genoeg beschermen en te veel informatie online zetten. Stalking is met dertig procent gestegen in de laatste tien jaar. Je moet niet alleen over je eigen schouder kijken maar vooral opletten wat je over jezelf op internet zet”.

Stalker
Vanaf maandag 3 november om 21.30 uur is Stalker te zien bij SBS6.