GTST-blog: Nina heeft een vervelende nachtmerrie
Bron: RTL

GTST-blog: Nina heeft een vervelende nachtmerrie

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Nina heeft een hele vervelende nachtmerrie over haar ouders en Stefano. In haar droom is te zien dat Stefano CS binnenkomt en vervolgens verdwijnt. Nina gaat er achteraan en komt in het huis van haar ouders terecht, waar ze Ludo vastgebonden op een brancard ziet, Janine huilend aan de tafel en vervolgens daarna Stefano en Janine de kamer binnenkomen en zoenen met elkaar.

Als ze wakker schrikt op de bank maakt haar gezin zich zorgen. Bing stuurt de kinderen weg met Stanley en maakt Nina duidelijk dat het soms helpt om erover te praten. Maar Nina laat niets los en zegt dat het gewoon een droom was. Bing laat het en troost haar.

Henk gaat met Saskia en Jonathan op pad. Henk wil Jonathan graag de markt laten zien waar hij vroeger als marktkoopman altijd stond. Maar als ze daar aankomen staat de markt er niet meer. Hij is verplaatst en komt ook niet meer terug. Alleen het Café’ waar Margriet de moeder van Jonathan heeft gewerkt staat er nog. Ze besluiten daar naar binnen te gaan. Eenmaal binnen hebben ze een mooi gesprek met elkaar.

Binnen gebeurt er iets totaal onverwachts, namelijk: Jonathan probeert de aandacht te trekken van de ober, omdat hij wil bestellen. Maar de ober ziet dit niet, dus raakt Jonathan ongeduldig. Zo erg zelfs dat hij op een gegeven moment daardoor expres een glas kapot gooit. Henk en Saskia schrikken hiervan. Henk geeft Jonathan vaderlijk advies, maar is toch bang iets verkeerds gezegd of gedaan te hebben als Jonathan weggaat. Daarom schieten Saskia en Laura Henk meteen te hulp.

Ontslag

De nieuwe eigenaresse van de Koning Gabrielle zorgt met vele veranderingen voor veel problemen. Laura klopt aan bij Shanti met de eis dat zij het moet oplossen. Shanti vindt het erg vervelend, maar vind dat Laura dit met de baas zelf moet bespreken. Ze volgt dit advies op en gaat in gesprek. Gabrielle vertelt de reden waarom ze Laura van de keuken diensten heeft gehaald. Ze wil namelijk de keuken op een iets lager pitje zetten met simpele dingen, zodat de bardienst dat er bij kan doen.

Laura wil graag wat regelmatiger werken, zodat ze haar energie kan verdelen. Gabrielle geeft aan dat ze naar de planning gaat kijken en het gaat aanpassen. Laura is opgelucht. Als Gabrielle het rooster heeft veranderd is het personeel niet tevreden. Saskia en Barry hebben nu onmogelijke diensten gekregen. Laura neemt het op voor hun, maar Gabrielle weigert mee te werken. Hierdoor neemt Laura een drastisch besluit: Ze neemt ontslag.

Linda wordt gebeld door Saskia met het nieuws dat Luuk een motor ongeluk heeft gehad en nu in het ziekenhuis ligt. Hij was nog wel aanspreekbaar, maar moest toch voor de zekerheid mee naar het ziekenhuis voor controle. Linda wilt er eerst niet naar toe, maar als ze bij Janine is en hoort van Saskia dat hij mogelijk een bloeding heeft, maakt ze zich toch wel zorgen en besluit ze alsnog te gaan.

Eenmaal in het ziekenhuis krijgt Linda te horen dat Luuk op de afdeling radiologie is. Ze besluit te wachten totdat hij weer terug is. Wanneer Luuk weer op zijn kamer is, gaat Linda bij hem zitten. Hij vindt het fijn dat ze er is. Gelukkig is het goed afgelopen met hem en mag hij naar huis. Samen met Linda gaat hij naar zijn boot om daar samen te gaan slapen. De volgende dag gaan ze samen wat drinken in CS en geeft Luuk nog doktersadvies aan Laura die nu niet meer in de Koning werkt.

Leiding

Ludo en Janine hebben de slechte plannen van Stefano inmiddels door. Ze besluiten om Stefano in de val te lokken. Hun plan is om hem de leiding te geven over het veilinghuis. Stefano wil dit maar al te graag, dus Janine zet het in gang. Ondertussen houd Ludo vanuit de safe room alles goed in de gaten. Wanneer Stefano een afspraak heeft gehad met een investeerder en niet met hem in zee gaat is Ludo radeloos.

Het gaat hem dus blijkbaar niet om het geld. Ze denken dat Stefano argwaan heeft en dat ie door heeft dat er iets niet klopt. Stefano zoekt Nina op en vraagt Nina of zij plaats wil nemen in de directie van het veilinghuis. Nina wilt dit niet en zegt dat het voor haar klaar is.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!