NPO Best populairste publieke themazender

NPO Best populairste publieke themazender

Geschreven door Pieter Jongsma

De digitale zender NPO Best heeft dit jaar een verdienstelijke vierde plaats behaald in de strijd om Beste Digitale Zender van 2014. De prestigieuze verkiezing wordt jaarlijks verzorgd door Totaal TV. NPO Best eindigde vorig jaar nog op de elfde plaats en stijgt dus met stip naar de vierde positie. Het is daarmee de populairste themazender van de Publieke Omroep.

Eindredacteur Gijs van den Heuvel is blij met deze uitslag: “Wij zien dagelijks de kijkcijfers, maar waarderingscijfers worden niet gemeten. Ik zie in deze verkiezing vooral de waardering terugkomen en dat vind ik minstens zo belangrijk.”

Succesvol jaar
Het themakanaal kent een succesvol jaar; een miljoenenpubliek heeft in de maand mei kennisgemaakt met NPO Best, dat bij KPN, Ziggo en UPC ‘zender van de maand’ was. Ook in de zomermaanden scoorde NPO Best met een alternatieve programmering tijdens het WK Voetbal. Verder zorgde ‘De zomer van 90’ voor veel extra kijkers. Met name de integrale wedstrijdverslagen van het Nederlands Elftal tijdens het WK ’98 bleken een groot succes.