Nicolette Kluijver en Goedele Liekens stomen koppels klaar voor een leven lang goede seks

Nicolette Kluijver en Goedele Liekens stomen koppels klaar voor een leven lang goede seks

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Maar liefst 49% procent van de Nederlanders wil een spannender seksleven, 4 op de 10 vrouwen geniet niet van seks, 63% van de mannen zou eigenlijk vaker seks willen hebben en 64% van de vrouwen is tijdens de daad onzeker over haar lichaam*. Kortom; het liefdesleven van de Nederlander kan best een boost gebruiken.

In het nieuwe RTL 5-programma ‘Sex Academy’, gepresenteerd door Nicolette Kluijver, gaan zes koppels terug naar school om aan hun seksleven te werken. Seksuologe Goedele Liekens geeft liefdescollege aan de stellen, en de kijker, die door middel van opdrachten, tips en huiswerk klaar worden gestoomd voor een leven lang goede seks. ‘Sex Academy’ is vanaf maandag 3 november, zeven weken lang te zien bij RTL 5.

Zo nemen Cindy en Richard plaats in de schoolbanken van ‘Sex Academy’. Ze zijn al negentien jaar samen maar Cindy is nog steeds bang dat haar grote liefde haar afwijst als ze initiatief neemt in bed. Het seksleven van Delisa en Mathijs is in een flinke sleur terechtgekomen sinds ze een baby hebben. Laura en Roy hebben een samengesteld gezin van vijf kinderen. Tijdens het draaiende houden van hun drukke huishouden, staat seks op de laatste plaats. Het liefdesleven van Omar en Bernice zit best goed, maar het mag allemaal een stuk creatiever. Dat probleem hebben Vincent en Alexandra ook. Alleen erop en eraf is niet meer genoeg voor dit stel, maar ze hebben geen idee hoe ze hun seksleven kunnen verbeteren. Feline is nogal behoudend en dat is iets waar zij en haar partner John verandering in willen brengen.

De koppels krijgen elke week ‘les’ over een ander thema. Zo komt niet alleen aan bod hoe ze de sleur te lijf kunnen gaan of hoe ze meer zin in seks kunnen krijgen, maar komen ook de beste standjes voor een spetterend of simultaan orgasme voorbij. Hoe kun je de meest opwindende plekjes bij je partner vinden en hoe kunnen fantasieën je seksleven oppeppen?
Natuurlijk geeft Goedele ook huiswerk mee. De lessen uit ‘Sex Academy’ moeten ook in de praktijk worden gebracht en dat leidt soms tot verrassende resultaten. Want hoe is het om seks te hebben op een onbekende plek? Je partner te verleiden met een sexy videoboodschap? Eindelijk de fantasie van jou en je partner tot uitvoering te brengen of om samen erotisch gefotografeerd te worden? Waarom kan een verbod op penetratie tot zinderende seks leiden? Met welke technieken kan je je partner een fullbody orgasme bezorgen?
Uiteindelijk moeten al deze opdrachten, tips en trucs ervoor zorgen dat de koppels elkaar (nog) beter leren kennen en daarmee hun seksleven naar een hoger plan tillen.

*Bron: Monitor Seksuele Gezondheid 2011 (Rutgers WPF en Soa Aids Nederland)

‘Sex Academy’ wordt geproduceerd door Eyeworks.
vanaf maandag 3 november om 21.30 uur.