Recensie: Goor Draait Door!

Recensie: Goor Draait Door!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Gordon is de Graham Norton van RTL 4! 

Een nieuw zaterdagavond programma is begonnen; Goor Draait Door! In dit programma neemt presentator Gordon de kijker mee in zijn kijk op de wereld. Dit programma doet sterk denken aan The Graham Norton Show van Graham Norton. De studio, inclusief rode bank en publiek zorgt voor veel gelijkenissen tussen beide programma's.

Het programma is interactief, Gordon heeft een zogenoemd bel panel, onder leiding van Sandra Reemer. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het programma live is, maar dit is niet het geval. Iedere week heeft Gordon gasten uit de showbizz op zijn  rode bank zitten. In de allereerste aflevering komen Nicolette Kluivert en Ruben Nicolai voorbij.

Gordon voert een leuk gesprek met zijn gasten. Door zijn humor, scherpe tong komt Gordon heel grappig en gezellig over. Eindelijk weer een programma waarin hij ook alleen weet te schitteren. Onlangs zag de kijker Gordon vooral met andere in een programma, samen met Gerard Joling in Geer en Goor, waarheen waarvoor en in de jury van Holland's Got Talent, met Dan Karaty en Chantal Janzen. 

Een vast onderdeel wat iedere week terug gaat komen is de draaischijf. In de draaischijf komen mensen voorbij die iets willen laten zien aan Gordon en zijn gasten. Dat kan van alles zijn, een dieren act, een zang act, werkelijk alles komt voorbij. Dit doet sterk denken aan een mini variant van Holland's Got Talent. Alleen nu heeft Gordon zelf de touwtjes in handen en daar geniet hij enorm van.

Dit onderdeel lijkt op het onderdeel van Graham Norton. In het onderdeel bij Graham mogen mensen een verhaal vertellen, als het verhaal saai is trekt Graham aan een hendel om het verhaal meteen te onderbreken. Gordon heeft dit gezien en heeft er zijn eigen ''draai'' aangegeven in zijn draaischijf. Dit is een leuk onderdeel waarbij veel te lachen valt.

Wat ook veel terug komt is de lach van Gerard Joling. Dit programma doet Gordon natuurlijk alleen, maar hij kan niet zonder Gerard Joling. Gordon heeft de lach van Gerard opgenomen en laat deze af en toe horen. Daarbij wordt direct de sfeer opgeroepen van Geer en Goor. Het zou goed kunnen dat Gerard binnenkort een gast is op de rode bank van Gordon.

Als laatste onderdeel heeft Gordon een onderdeel met de naam; Goor in je oor. Hierbij heeft een bekende Nederlander (BN-er) een oortje in. Dit oortje wordt beheerst door Gordon. Alles wat Gordon zegt, moeten de BN-er herhalen. Dit zorgt voor hilarische beelden, vooral omdat het gaat om uitspraken die de kijker normaal alleen van Gordon zelf verwacht. De BN-er gaat daarbij compleet tegen de eigen normen en waarden in. Voor de voorbijgangers is dit raar om te zien, maar voor de kijker is dit hilarisch.

RTL 4 heeft opnieuw een leuk programma op de zaterdagavond met Goor Draait Door. Het staat vast geprogrammeerd na een ander succes programma Ik hou van Holland. Dit kan betekenen dat Gordon's nieuwe programma goede kijkcijfers zal halen. Het is een programma wat perfect op de zaterdagavond past. Het is leuk, grappig en vooral gezellig. Gordon laat zien dat hij ook in zijn eentje zijn mannetje weet te staan.

Het programma Goor Draait Door is een mix van The Graham Norton Show en Holland's Got Talent. Door deze twee door elkaar heen te mixen krijgt de kijker Goor Draait Door te zien. Gordon heeft er duidelijk veel werk van gemaakt om van dit project een succes te maken. Dit lijkt hem aardig te lukken. Het publiek kan het programma goed waarderen. Of de kijker het programma ook leuk vindt, zal uit de kijkcijfers moeten blijken.

Goor Draait Door is iedere zaterdagavond rond 22.00 uur te zien bij RTL 4.