Recensie: Alles Mag Op Vrijdag

Recensie: Alles Mag Op Vrijdag

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

RTL 4 laat het weekend vrolijk beginnen!

Vrolijk het weekend in, dat is wat RTL 4 hoopt te bereiken met de vernieuwde vrijdagavond. Na de dierenquiz, Het zijn net mensen, start nog een nieuw programma, Alles mag op vrijdag.

Dit programma wordt gepresenteerd door Jandino Asporaat, bekend van De Dino Show van de NTR. Het is aan Jandino de moeilijke taak om de twee teamcaptains, Gerard Joling en Gordon, in het gareel te houden.

De naam van het programma zegt veel over de inhoud, alles mag op vrijdag. Dat blijkt ook aardig te kloppen. De teams van Gerard en Gordon worden wekelijks aangevuld met twee bekende Nederlanders voor elk team twee.

Dat Gerard en Gordon centraal staan voor humor weet de kijker. De donderdagavond met Geer en Goor; effe geen cent te makken, werd wekelijks door een groot publiek bekeken. Nu staan de twee diva's weer samen in een programma. Alleen zijn Gerard en Gordon ook goed voor veel kijkers, maar samen zijn ze ijzersterk.

Dat improviseren populair is, blijkt wel uit het succes van onder andere de Lama's (BNN), in goed gezelschap (VARA) en De grote improvisatieshow (RTL4). Nu is het de taak aan Gerard en Gordon om ook te improviseren. Dat beide heren hier talent voor hebben, wordt als snel duidelijk. Dit zorgt voor hysterisch leuke televisie.

Een onderdeel van dit programma is het uitbeelden van een foto zonder woorden. Dit lijkt makkelijker dan is het, zo ziet de kijker Ferry Doedens en Ruud Feltkamp zich goed uitleven met Gordon. Dat het goede acteurs zijn, blijkt wel in het improvisatietalent waar de beide mannen over beschikken.

Daarnaast moeten beide teams een scene spelen die door Jandino bedacht wordt, in een schuine wand. Daaruit blijkt wel dat het improviseren niet voor iedereen is weggelegd. Het publiek wat aanwezig is bij de opnames ligt dubbel.  Niemand kan lang serieus blijven in deze setting.

Daarnaast worden er spreekwoorden uitgebeeld, niet op de traditionele wijze zoals in Hints, maar in de touwen. Ferry zweeft boven het podium en moet spreekwoorden uitbeelden terwijl hij in de lucht hangt. Dit zorgt voor hilarische televisie.

Voor humor en een gezellige televisie avond zit de kijker helemaal goed bij RTL 4. Na de vernieuwde zaterdagavond is ook de vrijdagavond compleet vernieuwd in de positieve zin van het woord. De kijker kan nu zowel op de vrijdag, als ook op de zaterdagavond beginnen met een glimlach. Humor kan de kijker wel gebruiken en waarderen.

Na wekenlang talentenshows te hebben gezien heeft RTL 4 het roer (even) compleet omgegooid. Van talent naar humor. Het is een stap met een positief gevolg. De vernieuwde zaterdagavond staat ook al in het teken van humor en nu is ook de vrijdagavond aan de beurt. Het weekend is nu helemaal vernieuwd. Of de kijker dit kan waarderen zal uit de kijkcijfers moeten blijken.

Het weekend van RTL 4, begint op vrijdagavond met veel plezier!

Alles mag op vrijdag is elke vrijdagavond te zien om 21.30 uur natuurlijk bij RTL4.