IDFA première IKON Mensjesrechten leidt tot debat

IDFA première IKON Mensjesrechten leidt tot debat

Geschreven door Pieter Jongsma

De IKON Mensjesrechten-documentaire 'Onder de sterren was ik thuis' leidt tot debat op de 'Kinderrechtendag': hoe gaan we in Nederland om met kinderen binnen het asielzoekersbeleid? In de film vertelt Ilia hoe zijn leven in een AZC eruit ziet, terwijl uitzetting naar Afghanistan boven zijn hoofd hangt.

Naar aanleiding van de première op het IDFA vindt er een debat plaats tussen scholieren. PVDA Tweede Kamerlid Jeroen Recourt neemt daarbij plaats in de jury. De documentaire is zondag al op Zapp NPO 3 te zien, 23 november om 11.15 uur.

Kinderrechtendag
De Kinderrechtendag viert het 25 jarig bestaan van het Internationaal Kinderrechtenverdrag en is een initiatief van IDFA, Movies that matter, Amnesty International en IKON en vindt plaats op 20 november in Amsterdam.

3x première
Van IKON Mensjesrechten gaan deze week 3 films internationaal in première op het IDFA. Naast 'Onder de sterren was ik thuis' worden ook 'Gabriel verslaat het WK' en 'Haiduc' voor het eerst vertoond. Haiduc sleepte vorige week een nominatie voor de Mediafonds Kids&Docs prijs in de wacht.
'Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven', daar gaan de IKON jeugddocumentaires van Mensjesrechten over. De films zijn gebaseerd op de rechten van het Internationaal Kinderrechtenverdrag.
Meer op www.mensjesrechten.nl