Geld Maakt Gelukkig naar zondagavond

Geld Maakt Gelukkig naar zondagavond

Geschreven door Pieter Jongsma

Het SBS6-programma Geld Maakt Gelukkig dat afgelopen zomer een week lang iedere werkdag te zien was bij SBS 6, keert vanaf 4 januari terug voor een tweede seizoen. Het tweede seizoen moet het doen zonder Sandra Schuurhof.

Geld Maakt Gelukkig is vanaf 4  januari 2015 iedere zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS 6. Dat heeft SBS 6 vandaag laten weten. Geld Maakt Gelukkig werd in juli dit jaar voor het eerst uitgezonden bij SBS6. Dit eerste seizoen scoorde een gemiddeld marktaandeel van 10,5% en is daarmee een succes te noemen.

In Geld Maakt Gelukkig maken vijf deelnemers per aflevering kans op een geldbedrag. Dit geldbedrag wordt verdeeld door het publiek. Iedereen in het publiek heeft 100 euro te vergeven. In totaal is dit 150.000 euro per aflevering. De deelnemers hebben allemaal een bepaald geldbedrag nodig om hun leven beter te maken. De deelnemer overtuigt het publiek door middel van een filmpje waaruit duidelijk wordt dat het bittere noodzaak is dat de deelnemer dit geldbedrag ontvangt. Alle deelnemers zijn normale mensen in benarde situaties en hebben heel hard financiële hulp nodig. Geld Maakt Gelukkig is voor de deelnemers een laatste strohalm. De deelnemers delen hun persoonlijke, heftige verhaal op televisie met heel Nederland en met de studio waar 150 mensen in het publiek zitten.

Het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig is vanaf 4 januari  om 21.30 uur te zien bij SBS 6.