Serious Request haalt meer geld op dan verwacht

Serious Request haalt meer geld op dan verwacht

Geschreven door Daniël Schalk

3FM Serious Request heeft vorig jaar bijna een miljoen euro meer opgebracht dan in december werd gemeld, dat blijkt uit het jaarverslag van het Rode Kruis. In totaal is er ruim 8,4 miljoen euro opgehaald, maar in december werd bekendgemaakt dat de opbrengst 7,5 miljoen euro was.

Het bedrag wat bekend wordt gemaakt tijdens de finaledag van Serious Request is een voorspelling. Afgelopen december waren op de finaledag nog niet alle donaties binnen en daarom werd er een schatting gemaakt. “Die is gelukkig te conservatief gebleken”, zegt woordvoerder Merlijn Stoffels.

Het geld wordt gebruikt om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden weer hoop te geven voor de toekomst. “Ze krijgen van het Rode Kruis scholing, beroepstraining, psychische begeleiding en hulp bij het opzetten van een bedrijf.” Ook zorgt het Rode Kruis voor voedsel, drinkwater en onderdak.

In 2014 gebeurde het tegenovergestelde, toen werd op de finaledag van 3FM Serious Request 2014 bekendgemaakt dat er ruim 12 miljoen euro was opgehaald. Nadat alle donaties binnen waren gekomen, bleek de eerdere schatting niet te kloppen en was er zo’n 11,8 miljoen euro opgehaald.

Serious Request haalde in 2014 geld op om seksueel misbruik van vrouwen tegen te gaan. “Mogelijk heeft dat te maken met het thema, seksueel misbruik van vrouwen”, zei de woordvoerder van het Rode Kruis toen. “Op scholen waren minder acties, omdat het best een heftig onderwerp is.”

Dit jaar staat het Glazen Huis, waarin drie 3FM-dj’s worden opgesloten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het doel van dat jaar, in Breda. 3FM-dj Giel Beelen maakt aankomende dinsdag, 7 juni, in zijn ochtendshow bekend waar de actie 3FM Serious Request dit jaar geld voor zal inzamelen.

Bekijk de tv-uitzendingen rondom Serious Request 2015 terug op TVblik.nl