FOX International Channels volledig eigenaar 24Kitchen

FOX International Channels volledig eigenaar 24Kitchen

Geschreven door Pieter Jongsma

FOX International Channels (FIC) maakt vandaag bekend dat de zendergroep alle aandelen overneemt van Jan Dekker Holding BV in de 24Kitchen joint venture.

Vier jaar geleden kwamen Jan Dekker en FIC samen om een nieuw TV-concept te lanceren op de Nederlandse markt. Inmiddels is 24Kitchen al geruime tijd een van de meest geliefde mediamerken in Nederland, met een loyale en actieve achterban.

De betrokkenheid van deze fans heeft onder andere geleid tot het drie keer op rij winnen van de award voor ‘beste digitale TV zender van het jaar’ en het twee maal op rij winnen van de ‘beste website van het jaar’.

Passie en gedrevenheid van 24Kitchen-oprichter Jan Dekker waren de basisingrediënten voor het samenbrengen van een sterk productie- en crossmedia-team, de chefs en programmaformats die door onze kijkers massaal zijn omarmd.

Met deze stap bevestigt FIC haar geloof in het 24Kitchen merk, als ook in het verder ontwikkelen van originele en relevante content voor de groeiende groep 24Kitchen-fans. FIC is verheugd over deze volgende fase in de ontwikkeling van 24Kitchen. De zendergroep zal blijven innoveren en fors investeren in Nederlandse programma’s om 24Kitchen verder te ontwikkelen als relevante en geliefde zender en als crossmedia-platform voor de fans.

FIC wil Jan Dekker bedanken voor zijn waardevolle bijdrage in het neerzetten van het 24Kitchen-concept en crossmedia-platform en wenst hem alle succes voor de toekomst.