24Kitchen voor derde keer op rij door publiek verkozen tot Website van het Jaar

24Kitchen voor derde keer op rij door publiek verkozen tot Website van het Jaar

Geschreven door Pieter Jongsma

Gisteren mocht 24Kitchen tijdens een feestelijke uitreiking in The Harbour Club in Amsterdam de prijzen voor beste en populairste Website van het Jaar 2014 in ontvangst nemen. Vorig jaar won 24Kitchen.nl al de prijs in de categorie Eten & Drinken en dit jaar in de nieuwe categorie Media. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door MetrixLab in samenwerking met Emerce.

Het publiek mag elk jaar genomineerde websites beoordelen in 23 verschillende categorieën. Per categorie zijn er twee prijzen: de populairste (grootste aantal stemmen) en de beste website (hoogste waardering voor inhoud, navigatie en ontwerp). 24Kitchen heeft voor de derde keer op rij beide prijzen gewonnen en nam het dit jaar op tegen onder andere Radio 538, Radar, NPO, Powned en Voetbal International. In de afgelopen maand werd de website van 24Kitchen meer dan anderhalf miljoen keer bezocht (1.628.439).

Online
24Kitchen.nl biedt heel veel kookinspiratie. De receptendatabase behelst honderden recepten, voorzien van video, boodschappenlijst en geschreven bereidingswijze. Verder bevat deze website informatie over alle chefs en programma’s van 24Kitchen, een digitaal magazine, maar ook interessante foodfacts over verse ingrediënten, antwoord op kookvragen en veel foodnieuwtjes. Websitebezoekers die zich inschrijven als member kunnen bovendien smaakvoorkeuren opslaan, recepten archiveren en interactieve boodschappenlijstjes aanmaken. Wekelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden naar 170.000 inschrijvers, waar inschrijvers 24Kitchen-nieuwtjes en de primeur van onder andere de nieuwe editie van het digitaal magazine ontvangen. Daarnaast is er ook een mobiele applicatie, Recept van de dag, die al meer dan 700.000 keer is gedownload.

Programmering zender
24Kitchen zal blijven innoveren met Nederlandse programma’s om ook haar crossmedia-platform verder te ontwikkelen. De tv-zender zendt 24 uur per dag inspirerende en vermakelijke (kook)programma’s uit. Nederlandse programma’s op de zender zijn Wat De Boer Niet Kent, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph’s Bakery, De Volkstuin en Grenzeloos Koken met onder meer Rudolph van Veen, Angélique Schmeinck, Roberta Pagnier en Giovanni Caminita. Daarnaast zijn ook series van internationale topchefs op 24Kitchen te zien. Culinaire gezichten als Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Nigella Lawson en Heston Blumenthal tonen hun kookkunsten.