UFC live op FOX en FOX Sports

UFC live op FOX en FOX Sports

Geschreven door Pieter Jongsma

De tv-zenders FOX en FOX Sports brengen de Ultimate Fighting Championship (UFC) naar Nederland.

Vanaf zaterdag 14 maart is het spektakel van ‘mixed martial arts’ rechtstreeks te zien op FOX Sports, waarbij ook de Nederlanders Alistair Overeem en Germaine de Randamie in actie komen. Een aantal UFC evenementen wordt gedurende dit jaar ook live uitgezonden op het open net via FOX, te beginnen op zaterdag 11 april.

UFC Live op FOX Sports: vanaf 14 maart
De UFC maakt zijn intrede in Nederland in de nacht van zaterdag 14 maart op zondag 15 maart. In Dallas komen onder meer de Nederlanders Alistair Overeem en Germaine de Randamie in actie tijdens UFC 185. De live uitzending op FOX Sports 2 begint om 03.00 uur en is voorzien van het originele Amerikaanse commentaar. UFC programmering wordt wekelijks uitgezonden en maakt deel uit van het rechtenpakket van FOX Sports International (FOX Sports 2, 4 en 6).

UFC Live op FOX: vanaf 11 april
Van een aantal UFC evenementen dat plaatsvindt op voor Nederland toegankelijke uitzendtijden doet ook FOX live verslag. Zaterdag 11 april is het voor het eerst zo ver. De uitzending van UFC Fight Night op FOX begint om 21.00 uur. FOX is voor iedereen met digitale televisie te ontvangen, onder meer bij Ziggo, UPC, Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11, KPN kanaal 14, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13.

In aanloop naar het evenement op 11 april start FOX al vanaf 21 maart met de wekelijkse uitzending van The Ultimate Fighter, een combinatie van een reality tv-programma en een MMA competitie. In het programma nemen professionele MMA vechters het tegen elkaar op in een toernooi. Tot en met de halve finales leven zij gezamenlijk in een villa zonder enig contact te hebben met de buitenwereld. Zowel hun trainingen en gevechten als het leven in het huis worden op camera vastgelegd. The Ultimate Fighter is op FOX vanaf 21 maart iedere zaterdagavond te zien rond de klok van 23.10 uur.

UFC en Mixed Martial Arts: sinds 1993
UFC is de organisatie achter het ultieme en grootste vechtsportspektakel wereldwijd. Alleen de beste atleten komen in aanmerking om de ‘octagon’ te betreden; de achthoekige arena waarin bepaald wordt wie zich staande kan houden in Mixed Martial Arts (MMA). De oorsprong van MMA ligt in de Braziliaanse vechtsport ‘vale tudo’, wat zich het best laat vertalen als ‘alles mag’. UFC is begonnen in Amerika in 1993 met minimale regels om vast te stellen welke vechtsport het meest effectief is in een-tegen-een gevechten. Sporters uit verschillende disciplines namen het tegen elkaar op. Al snel bleek dat een combinatie van technieken de meeste kans op succes had te bieden: MMA was geboren. Vandaag de dag kent UFC ‘hybride’ topatleten die tal van vaardigheden combineren uit vechtsporten zoals karate, jiu-jitsu, boksen, kickboxen, worstelen en andere disciplines.

De populariteit van UFC ontwikkelt zich in hoog tempo en momenteel is de sport te zien in 129 landen in bijna 800 miljoen huishoudens. Ook in West Europa heeft de sport stevig voet aan de grond gezet in landen als Duitsland, Zweden, UK, Polen, Frankrijk en Italië.