Nieuwe mini-dramaserie Gouden Bergen bij SBS6

Nieuwe mini-dramaserie Gouden Bergen bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In 2015 zet SBS6 haar traditie van sterk Nederlands drama voort met de gloednieuwe miniserie Gouden Bergen van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce.

Gouden Bergen speelt zich af in het welgestelde Noord-Hollandse dorp Bergen waar zes welvarende vrouwen dreigen af te glijden naar het randje van de afgrond doordat de mannen in hun leven er een puinhoop van maken.

In twee afleveringen zetten buurvrouwen en vriendinnen, gespeeld door Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk, alles op alles om hun rijke status te behouden ondanks de drama’s die hun leven dreigen te verwoesten. Gouden Bergen is op woensdag 7 en 14 januari om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Mannen die vreemdgaan, fraude, een ernstig ongeluk, geblokkeerde creditcards en manipulatieve pubers zijn schering en inslag in Gouden Bergen. De Bergense dames leven ogenschijnlijk een luizenleventje vol met mooie spullen, prachtige huizen en een creditcard zonder limiet.
Achter iedere voordeur schuilt een verhaal en dat is niet zo rooskleurig als de verwende dames graag hun dorpsgenoten willen laten geloven. De vrouwen worden tegen wil en dank in het ongeluk meegesleurd door de onfortuinlijke mannen in hun leven.
Ondanks echtgenoten die plotseling vertrokken zijn of achter tralies zitten, in coma liggen of door de crisis failliet zijn gegaan, stellen de dames alles in het werk om hun luxe leventjes op peil te houden. Niets is voor deze vrouwen te gek, zelfs niet als ze daarvoor het morele pad moeten verlaten! Ze berusten niet in hun lot.

De vrouwelijke hoofdrolspeelsters zijn Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk. Hun mannen die alle ellende veroorzaken worden gespeeld door Vincent Croiset, Viggo Waas, Diederik Ebbinge en Hajo Bruins. Gouden Bergen is van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce, de regie is in handen van Idse Grotenhuis.

Met Gouden Bergen: de rijken hebben het ook niet makkelijk! investeert SBS6 opnieuw in Nederlands drama. Na eerdere succesvolle series als Danni Lowinski, Dokter Tinus en Celblok H, hoopt SBS6 de kijker in dit tweeluik mee te slepen in het luxueuze leven van de Bergense dames.

Gouden Bergen
7 en 14 januari 2015 om 20.30 uur bij SBS6.