SBS 6 gooit Shownieuws opnieuw op de schop

SBS 6 gooit Shownieuws opnieuw op de schop

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS 6 gooit het showbizz programma Shownieuws opnieuw op de schop. Dat meldt Albert Verlinde in RTL Boulevard. De presentatrice's van Hart van Nederland gaan de late editie van Shownieuws opnieuw presenteren vanaf februari.

De nieuwe hoofdredacteur van Shownieuws laat aan RTL Boulevard weten. “Het klopt dat we Hart van Nederland en Shownieuws meer bij elkaar proberen te trekken", aldus John Lukken. "Dat we straks 1,5 uur live televisie maken vanuit één studio, dus van 22:30 uur tot 0:00 uur."

Of Beau, Bridget en Patty het velt gaan ruimen. "Dat zijn we aan het testen, vanaf volgende week.” Wanneer de kijker er iets van gaat merken is niet bekend. “Waarschijnlijk al eerder dan februari.”

Shownieuws is aantal keren op de schop gegaan, zo moest Show Vandaag het velt ruimen. Ook is het programma een aantal keer van tijdstip veranderd. Programma directeur Remko van Westerloo van SBS liet in oktober weten dat het programma inderdaad opnieuw op de shop gaat. “Het is duidelijk dat we niet stil mogen staan”

Shownieuws was toen net op de shop gegaan; “Ja, Shownieuws is niet heel lang geleden op de schop gegaan. Ik denk dat je met zo’n rubriek in dit krachtenveld, met het succes van RTL Late Night, niet stil kan blijven zitten”, verteld de programmadirecteur.