‘Uitzendrechten Champions League naar SBS’

‘Uitzendrechten Champions League naar SBS’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De uitzendrechten van de Champions League gaan waarschijnlijk naar SBS. Het AD meld vandaag het nieuws dat het tv-bedrijf met de UEFA in gesprek is over de rechten voor de periode 2015 tot 2018.

SBS Broadcasting heeft eerder al laten weten een bod te hebben gedaan op de  Champions League. Ook RTL Nederland liet eerder weten een bod te hebben gedaan op de Champions League maar RTL is niet bij de gesprekken betrokken.

“SBS beoogt een deal waarbij het de wedstrijden komend seizoen uitzendt op televisie en grootaandeelhouder Sanoma de beelden kan gebruiken op zijn website nu.nl. Beide platforms kunnen elkaar zo versterken.”, meld het AD. “Het bemachtigen van de voetbalrechten is een belangrijke stap in de wederopbouw van de SBS-zendergroep (SBS6, Veronica en Net5), die uit een kijkcijferdal klimt en die zo ook anticipeert op een aanstaande versoepeling van de gokwet. Via de website zou dan geld kunnen worden ingezet op voetbaluitslagen.”

De NOS laat weten dat de deal tussen de UEFA en SBS zo goed als rond is. “De verwachting is dat de contracten vandaag worden ondertekend”, aldus de Publieke Omroep. De Champions League zal voortaan niet meer bij de NOS te zien zijn vanwege de bezuinigingen bij de Publieke Omroep.

Het is niet bekend hoeveel SBS heeft geboden om de voetbalrechten te bemachtigen. Sport1 houdt de rechten om andere Champions League-wedstrijden op hun digitale televisiezender uit te zender.

Bekijk de Champions League op tvblik.nl/nos-uefa-champions-league