De NOS stopt met de Champions League

De NOS stopt met de Champions League

Geschreven door Daniël Schalk

Vandaag is bekend geworden dat de samenvattingen van de Eredivisie tot de zomer van 2017 bij de NOS te zien zijn, maar de NOS zal de Champions League niet uitzenden. Ook SBS6 had geen interesse in de Champions League, dat zei SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo afgelopen maandag. “Ik denk niet dat de Champions League iets voor ons is. Dat heeft een heel simpele reden: het onderbreekt je programmering heel erg.”, aldus Van Westerloo.

Maar ook de NOS wil de Champions League niet, de omroep kondigt aan na seizoen 2014/15 niet verder te gaan met de Champions League. “Het plafond is bereikt. De komende jaren zullen we alleen maar minder geld aan voetbal gaan uitgeven”, zegt NOS-directeur Jan de Jong.

De uitzendrechten voor de Champions League zijn dus nog niet verkocht, want de NOS wil ze niet, en hetzelfde geldt voor SBS6. RTL4 was de eerste afvaller voor de uitzendrechten van de Eredivisie, toen nog inclusief de Champions League, want ze zouden te weinig hebben geboden, nu de NOS de Champions League niet gaat uitzenden kan alsnog de commerciële zender ermee vandoor gaan.

Of RTL wel genoeg over heeft voor de Champions League is niet bekend. De Champions League zou ook kunnen verhuizen naar RTL7 of Veronica. Momenteel is de Champions League om de week op dinsdag en woensdag te zien bij de NOS op Nederland 3.