Vanavond de start van 3FM Serious Request 2014 in Haarlem

Vanavond de start van 3FM Serious Request 2014 in Haarlem

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond start de elfde editie van 3FM Serious Request in Haarlem. Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg betreden vanavond het Glazen Huis. De drie DJ’s zullen zeven dagen lang non-stop radio maken om zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.

De meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld kunnen hier vaak niet over praten. Ze schamen zich en worden soms zelfs verantwoordelijk gehouden voor de verkrachtingen.

Het Rode Kruis wil dat taboe doorbreken en de vrouwen en meisjes een veilige plek bieden. Een plek waar ze vrij kunnen praten en verpleegd kunnen worden aan hun verwondingen, zonder bang te hoeven zijn voor veroordelingen. Heel Nederland zet zich van donderdag 18 tot en met woensdag 24 december in voor de slachtoffers van seksueel geweld. Ook alle 3FM-DJ’s zetten zich in voor Serious Request.

Naast Gerard, Domien en Coen in het Glazen Huis gaan Sander en Rámon dit jaar weer aan de slag als de Klusjesmannen. Giel bezoekt acties in Haarlem, de stad waar het Glazen Huis dit jaar staat, en organiseert elke avond Circus Request. Elke avond komen verschillende artiesten langs in  het Patronaat in Haarlem om voor een onvergetelijke show te zorgen.

Eric Corton is dit jaar, net als voorgaande jaren, weer afgereisd naar de plek van de stille ramp. De 3FM-DJ heeft voor Serious Request met meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld gesproken. De reportages van Eric Corton zullen de komende week regelmatig te horen zijn op 3FM. Eric zal ook geregeld in het Glazen Huis te vinden zijn om met Gerard, Domien en Coen te spreken over de slachtoffers in de conflictgebieden.

Om de meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld te kunnen helpen moet er zoveel mogelijk geld worden opgehaald, en hier kan jij bij helpen! Start je eigen actie voor Serious Request via www.kominactie.nl  of vraag een plaat aan voor een donatie via www.vraageenplaataan.nl. Jou hulp is hard nodig tijdens 3FM Serious Request.

Showbizznetwork.nl houdt jou van donderdag 18 tot en met woensdag 24 december op de hoogte van alles rondom 3FM Serious Request. Volg Showbizznetwork ook op Twitter en like onze Facebook-pagina.