Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 6

Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 6

Geschreven door Daniël Schalk

3FM Serious Request 2016 heeft 8.744.131 euro opgehaald voor kinderen die sterven aan longontsteking. Domien Verschuuren en Frank van der Lende werden zondag 18 december door Hardwell opgesloten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Breda stond, en mochten er vanavond uit.

Vorig jaar werd er ruim 8,4 miljoen euro opgehaald voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. Met de opbrengst van dit jaar helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

#heelhollandlakt 

Op de laatste dag van 3FM Serious Request wordt er veel teruggeblikt op de afgelopen dagen. De held van 3FM Serious Request 2016 was dan wel de ongeneselijk zieke Tijn, die in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis nagels lakte en daar maar liefst 2,5 miljoen euro mee ophaalde.

Het streefbedrag van de actie van de 6-jarige Tijn was 100 euro. Veel bekende Nederlanders deden ook mee aan de actie van Tijn. Zo lakte onder anderen minister-president Mark Rutte, DJ Hardwell, presentator Jan Versteegh, talkshowhost Humberto Tan, zanger Douwe Bob en politicus Geert Wilders hun nagels.

Breda, Breda

3FM Serious Request 2016 kent nog een held, namelijk Bredanaar Ward. Ward maakte deze week furore met zijn versie van Theme From New York, New York van Frank Sinatra. Hij veranderde een paar woorden in het nummer van zanger Frank Sinatra en zong in plaats van New York over Breda.

De vrienden van Ward begonnen meteen een actie. Als er 5.000 euro zou worden opgehaald, mocht Ward optreden tijdens de slotavond van 3FM Serious Request 2016 en dat lukte. Vanavond, zaterdag 24 december, mocht Ward optreden op het podium van de slotavond van 3FM Serious Request 2016.

Domien & Frank

Maar we moeten natuurlijk Domien en Frank niet vergeten, want zij zijn ten slotte de twee 3FM-dj’s die zich dit jaar opsloten in het Glazen Huis van Serious Request. Voor de eerste keer zaten er geen drie, maar twee dj’s in het Glazen Huis en dat maakte het niet bepaald makkelijk voor Domien en Frank.

Voor Frank was het daarnaast ook nog zijn eerste keer in het Glazen Huis. Gelukkig zat hij samen met Domien opgesloten, die al twee keer eerder in het Glazen Huis verbleef. Vorig jaar zat Domien samen met Giel Beelen, die in totaal 9 keer in het Glazen Huis heeft gezeten, en Paul Rabbering opgesloten.

Apeldoorn

Nu Domien en Frank het Glazen Huis weer hebben verlaten en de eindstand van 3FM Serious Request 2016 bekend is, is het aan Apeldoorn om zich klaar te gaan maken voor volgend jaar. 3FM blikt tot Oudejaarsdag terug op Serious Request met het draaien van de meest aangevraagde nummers.

Tot volgend jaar!

Bekijk hieronder ons verslag dat wij vrijdag over Serious Request maakte:

Bekijk het tv-verslag van Serious Request op TVblik.nl