Serious Request in Haarlem van start

Serious Request in Haarlem van start

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

3FM Serious Request is vanavond officieel van start gegaan. Iets na 20:40 uur werd het Glazen Huis in Haarlem op slot gedaan door Lilianne Ploumen, de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Minister Ploumen had de eer om de eerste plaat aan te vragen, de minister vroeg het nummer Nobody’s Wife van Anouk aan.

Na het opsluiten van Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg ging 3FM Serious Request officieel van start. Veel mensen kwamen de afgelopen dagen al in actie voor de actie van radiozender 3FM. Op de Grote Markt worden de hele avond al grote bedragen afgeleverd door mensen die met verschillende acties geld hebben opgehaald.

3FM zet zich dit jaar in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden. De meisjes en vrouwen kunnen hier vaak niet over praten. Ze schamen zich en worden soms zelfs verantwoordelijk gehouden voor de verkrachtingen. Het Rode Kruis wil dat taboe doorbreken en de vrouwen en meisjes een veilige plek bieden.

Naast Gerard, Domien en Coen zetten de andere 3FM-DJ’s zich ook in voor Serious Request. Sander Lantinga en Rámon Verkoeijen gaan dit jaar weer aan de slag als de Klusjesmannen. Giel Beelen zoekt actie in Haarlem, Paul Rabbering gaat alle Glazen Huizen in Nederland langs en Timur Perlin staat de hele week in het Zenuwcentrum om alles rondom de actie in de gaten te houden.

Showbizznetwork.nl houdt jou van donderdag 18 tot en met woensdag 24 december op de hoogte van alles rondom 3FM Serious Request. Volg Showbizznetwork ook op Twitter en like onze Facebook-pagina.

Bekijk 3FM Serious Request op www.tvblik.nl/serious-request-journaal