Paul, Domien en Giel vanavond Het Glazen Huis in

Paul, Domien en Giel vanavond Het Glazen Huis in

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond, vrijdag 18 december, worden Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen door Ilse DeLange, de zangeres van de Nederlandse band The Common Linnets, en de Britse singer-songwriter James Morrison opgesloten in Het Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat.

Paul, Domien en Giel zullen zich vanavond een week lang laten op laten sluiten in Het Glazen Huis om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request. Radiozender NPO 3FM zet zich dit jaar samen met Het Rode Kruis in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden.

De opbrengt gaat van 3FM Serious Request 2015 gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever. Deze zogenoemde ‘next generation’ verdient een goede toekomst, maar daarvoor is wel opleiding nodig.

Vorige week donderdag, 10 december, opende Frank van der Lende in zijn radioprogramma de veiling van 3FM Serious Request 2015. Op de veilingsite kan er geboden worden verschillende items. Naast de veilingsite worden er door heel Nederland ook acties georganiseerd om geld op te halen.

Naast Paul, Domien en Giel zetten ook de andere DJ’s van NPO 3FM zich in voor 3FM Serious Request. Rámon Verkoeijen probeert dit jaar geld op te halen met de actie ‘Rámons Recepten’, terwijl Frank van der Lende iedere avond voor Serious Request een feest organiseert in Heerlen.

Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zullen ook plaatsnemen in Het Glazen Huis voor de 24-uurs challenge van 3FM. Deze challenge houdt in dat elke DJ in 24 uur zoveel mogelijk aandacht moet vragen voor 3FM Serious Request 2015.

Afgelopen dinsdag, 15 december, namen een aantal DJ’s van 3FM het voor Serious Request traditiegetrouw op tegen het RTL Sterrenteam. De benefietwedstrijd tussen 3FM en RTL is geëindigd in 1-1 gelijkspel. De vorige drie keren verloor het team van 3FM van het RTL Sterrenteam.

Ook verschillende artiesten steunen 3FM Serious Request. Jan Smit heeft samen met de 3JS, Jeroen van de Boom en Dave en Arjan van The Kik in het AVROTROS-programma O Dennenboom op NPO 3 het kerstnummer Kerst Overal gemaakt, waarvan de opbrengst naar 3FM Serious Request gaat.

Xander de Buisonjé heeft samen met de Missie MAX Stars, het koor dat bestaat uit 32 kinderen van uitgezonden Nederlandse militairen, een remake van zijn bekendste hit Hou me vast opgenomen. De opbrengst van het nummer Ik hou je vast gaat ook naar de 3FM-actie Serious Request 2015.

Sophie Hilbrand presenteert tijdens de actie dagelijks op NPO 3 om 19:30 uur het tv-programma Serious Request waarin zij de dag doorneemt. Sophie wordt bijgestaan door sidekick Tim Hofman, die dagelijks mensen bij de brievenbus van Het Glazen Huis in Heerlen naar hun acties vraagt.

Vanavond zal de sluiting van Het Glazen Huis ook live te zien zijn op NPO 3. Sophie Hilbrand presenteert van 19:30 uur tot 20:20 uur de sluiting. Op donderdag 24 december verlaten Paul, Domien en Giel Het Glazen Huis weer. De finale is van 19:30 uur tot 21:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl