‘Theaterbedrijf Albert Verlinde fuseert met Joop van den Ende’

‘Theaterbedrijf Albert Verlinde fuseert met Joop van den Ende’

Geschreven door Daniël Schalk

Het theaterbedrijf Albert Verlinde Entertainment van televisiemaker en musicalproducent Albert Verlinde en theaterbedrijf Stage Entertainment van mediamagnaat Joop van den Ende gaan fuseren. De fusie van de theaterbedrijven wordt vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie, dat meldt een ingewijde aan De Telegraaf.

De fusie met het theaterbedrijf van Albert Verlinde zou voor Joop van den Ende de tweede grote fusie zijn voor de mediamagnaat. In 1994 liet Van den Ende zijn tv-bedrijf samengaan met dat van John de Mol en richten samen Endemol op.

In 2000 verkocht Van de Ende zijn aandeel in Endemol en ging zich volledig richten op het produceren van grote musicals in Nederland. De reden voor de fusie van zijn theaterbedrijf met het theaterbedrijf van Verlinde zou de moeilijke markt voor musicals in Nederland zijn. De persconferentie staat om half vier ‘s middags gepland. Een woordvoerder van Stage Entertainment wil niet reageren op de geruchten van de fusie.

Er is mogelijk al langer spraken van een fusie tussen de twee theaterbedrijven. De musical Sonneveld van Albert Verlinde Entertainment staat begin volgend jaar namelijk in het DeLaMar-theater van Joop van den Ende in Amsterdam.