Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Antoin Peeters, KPN, Gerard Joling en Goede Tijden, Slechte Tijden in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 25, de een-na-laatste voor de zomerstop!

Antoin Peeters is afgelopen maandag begonnen als vaste anchor van RTL Nieuws. Peeters heeft het stokje overgenomen van Rick Nieman, die na negentien jaar bij RTL Nieuws is vertrokken, en vormt samen met Merel Westrik het vaste presentatieduo. Naar het debuut van Antoin als anchor keken maandag 1.250.000 mensen. Het late nieuws met Peeters trok 295.000 kijkers.

Telecombedrijf KPN gaat zelf televisieseries maken. Maandag presenteerde KPN haar eerste eigen serie genaamd Brussel over de Europese politiek. De serie wordt geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine Nederland. Naast het maken van series zal KPN ook concerten en festivals gaan uitzenden door een nieuwe samenwerking met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event.

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben ook in 2014 met succes burgers betrokken bij het oplossen van onder andere misdrijven en verdwijningen van personen. In 2014 werden er in totaal 351 politieonderzoeken in televisieprogramma’s onder de aandacht gebracht. In 158 van deze gevallen konden later verdachten worden aangehouden of identiteiten worden vastgesteld.

De in Amerika geflopte dramaserie The Finder is met redelijke kijkcijfers van start gegaan in Nederland op RTL4. The Finder kreeg door de tegenvallende kijkcijfers in Amerika nooit een tweede seizoen, maar toch besloot RTL4 de dramaserie toe te voegen aan de crime-avond. The Finder trok op de crime-avond na Crime Scene Investigation, dat maandagavond 816.000 kijkers trok, 766.000 kijkers.

Shownieuws trok afgelopen maandag 1.060.000 kijkers en dat zorgde voor grote blijdschap bij het Shownieuws-team. “Blij voor het hele Shownieuws team! Over het miljoen!”, zei Shownieuws-deskundige Maurice Wijnen op Twitter. Ook Shownieuws-verslaggever Koos van Plateringen is erg blij. “Lieve collega's! Gefeliciteerd!! Wat een super kijkcijfers! Door het miljoen!!”, aldus de verslaggever op Twitter.

RTL-weerman Peter Timofeeff gaat met pensioen. Vorig jaar september werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding en sindsdien was hij al niet meer op televisie te zien. Tijdens het herstelproces heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Aankomende woensdag is de laatste werkdag van Timofeeff bij RTL. “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een hele mooie periode in mijn leven”, zegt hij.

De 24-uurszender RTL Z is vanaf begin september op kanaal 11 bij KPN en op kanaal 12 bij Ziggo te zien. Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z, maakte het nieuws afgelopen dinsdagmiddag bekend. “We zijn erg blij met deze posities. We gingen voor het hoogst haalbare, in dit geval het laagst haalbare. Dat was deze combinatie”, aldus de zenderdirecteur van de vijfde free to air van RTL.

RTL Nederland en televisieproducent Endemol Shine Nederland hebben het contract van Goede Tijden, Slechte Tijden met vier jaar verlengd. De langstlopende Nederlandse tv-serie is tot 2019 te zien bij RTL4. “Ook het afgelopen seizoen heeft GTST opnieuw bewezen immens populair te zijn. Alle reden voor RTL om het contract met vier jaar te verlengen”, aldus RTL-programmadirecteur Erland Galjaard.

Gerard Joling presenteert dit najaar de grote televisieshow K3 Zoekt K3. In K3 Zoekt K3 gaan Karen, Josje en Kristel opzoek gaan naar hun opvolgers. Gerard presenteert de tv-show samen met de Belgische zanger en presentator Niels Destadsbader. In 2009 presenteerde Gerard Joling ook de tv-show K2 Zoekt K3, waarin Karen en Kristel opzoek gingen naar de opvolgster van Kathleen.

Huub Stapel speelt in de nieuwe AVROTROS-dramaserie Land van Lubbers politicus en oud-staatsman Ruud Lubbers. In de 4-delige dramaserie Land van Lubbers neemt Ruud Lubbers de kijker mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn verleden. Stapel speelt de rol van de 'oude' Lubbers. Guy Clemens speelt de rol van de 'jonge' Lubbers. Het is nog niet bekend wanneer de serie wordt uitgezonden.

Dirk M., de afperser van John en Linda de Mol, hoeft niet terug de cel in. Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden geëist en een celstraf van 141 dagen, dat is gelijk aan het voorarrest van Dirk M. Als de rechter gehoor geeft aan de eis van het OM hoeft Dirk M. niet terug de cel in. Tijdens de rechtszaak afgelopen donderdag werd bekend dat Dirk M. lijdt aan frontaalkwabdementie, daardoor kan hij zijn gedrag niet controleren.

Het Openbaar Ministerie wil dat 'Journaalkaper' Tarik Z. vier jaar de gevangenis in gaat. Het OM eist een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Vrijdag moest Tarik Z., die op donderdag 29 januari het NOS-gebouw binnendrong en een bewaker gijzelde, voor de rechter verschijnen. Tarik Z. zei dat het klopt dat hij mensen heeft bedreigd, maar dat hij iemand heeft gegijzeld klopt volgens hem niet. Deskundigen maakte tijdens de rechtszaak bekend dat Tarik Z. bovengemiddeld intelligent is.

Joop van den Ende verkoopt zijn theaterbedrijf Stage Entertainment voor 60 procent aan de Britse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Tijdens een persconferentie maakte de mediamagnaat de verkoop bekend. Van den Ende is nu nog de enige aandeelhouder van Stage Entertainment. Hij was al ruim anderhalf jaar op zoek naar een geschikte partner. In totaal is met elf partijen gesproken. Eind vorig jaar ging het theaterbedrijf van Joop van den Ende samen met Albert Verlinde Entertainment, het theaterbedrijf van Albert Verlinde.

Volgende week zondag, 28 juni, is het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomervakantie! Maar net als vorig jaar komen wij ook dit jaar weer met een leuke zomer-rubriek. Dit jaar presenteren wij de zomer-rubriek Even Later! In de zomer-rubriek Even Later worden verschillende nieuwtjes van één onderwerp samengevat in één bericht. Lees meer over Even Later!