Joop van den Ende verkoopt deel Stage Entertainment

Joop van den Ende verkoopt deel Stage Entertainment

Geschreven door Daniël Schalk

Joop van den Ende verkoopt zijn theaterbedrijf Stage Entertainment voor 60 procent aan de Britse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, dat heeft de 73-jarige mediamagnaat vrijdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.

Van den Ende is nu nog de enige aandeelhouder van Stage Entertainment. Hij was al ruim anderhalf jaar op zoek naar een geschikte partner om de onderneming verder te kunnen laten groeien. In totaal is met elf partijen gesproken maar CVC Capital Partners bleek de beste optie.

Zeventien jaar geleden werd Stage Entertainment door Joop van den Ende opgericht. Het bedrijf werd marktleider in de theaterwereld. Jaarlijks trekken de theaterproducties van Stage Entertainment meer dan tien miljoen bezoekers.

Eind vorig jaar ging het theaterbedrijf van Joop van den Ende samen met Albert Verlinde Entertainment, het theaterbedrijf van Albert Verlinde. Met de fusie van beide theaterbedrijven nam Verlinde ook het stokje over van Joop van den Ende als theaterproducent.

Van den Ende blijft wel bij het theaterbedrijf betrokken. De oprichter van Stage Entertainment behoudt 40 procent van de aandelen en zal 75 dagen per jaar adviezen geven. De mediamagnaat heeft voor de eerste keer in zijn leven ‘een soort arbeidscontract’, vertelde hij op de persconferentie.