Nieuwe jeugdserie Fame Academy vanaf 5 januari bij AVROTROS

Nieuwe jeugdserie Fame Academy vanaf 5 januari bij AVROTROS

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf maandag 5 januari zendt AVROTROS zes weken lang dagelijks de nieuwe jeugdserie Fame Academy uit. In de serie worden verschillende HBO-studenten van het. Lucia Marthas Institute for Performing Arts gevolgd die dromen van een grote rol in de spotlights. Naast de studenten staat ook directrice Lucia Marthas centraal.

De focus van de serie is tweeledig. Enerzijds is er de discipline en toewijding van de studenten die vereist is om in deze competitieve wereld staande te blijven. De opleiding vraagt enorm veel van de leerlingen, want alleen voor de allerbesten is er uiteindelijk een plaats in de schijnwerpers.

Anderzijds is het een coming of age-serie. Alle studenten zijn tussen de 17 en 24 jaar oud en worstelen met de levensvragen die met die leeftijd samenhangen. Ze gaan voor het eerst op zichzelf wonen en moeten een huishouden draaiende houden. Hoe intensief is de opleiding? En hebben ze wel tijd voor familie en vrienden? Daarnaast zijn er ook nog hun ouders, die op hun beurt een verwachtingspatroon hebben van de toekomst van hun kinderen. In de serie wisselen stress, hartstocht en geluksmomenten elkaar af.

Aflevering 1
In de eerste aflevering maken we kennis met verschillende personages. Denzel (19) en Davey (20) hebben beiden een passie voor dansen en mogen samen een dansles geven aan leerlingen van een basisschool in Hoorn. Ook leren we Sanne (18) en Daan (21) kennen. Sanne droomt van een carrière in de muziekindustrie en Daan bereidt zich voor op een spetterend optreden in de Ziggo Dome waar hij danst tijdens het unieke evenement Musical in Concerts.

Fame Academy, vanaf 5 januari dagelijks om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

Bekijk Fame Academy op TVblik.nl/fame-academy