De hele dag Disney klassiekers en premieres op Disney Dag bij SBS6

De hele dag Disney klassiekers en premieres op Disney Dag bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 brengt zaterdag 3 januari van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de Disney-magie de Nederlandse huiskamers in tijdens Disney Dag. Op Hart van Nederland na staat de hele dag in het teken van komische, meeslepende en hartverwarmende Disney-films.

Het hoogtepunt van de dag is de spectaculaire premièrereeks met The Lion King, die nog nooit eerder op de Nederlandse televisie is uitgezonden, en daarna de premières van Tangled en Oz the Great and Powerful.

Disney voor de allerkleinsten
Voor de allerkleinsten begint de dag rond half 8 met maar liefst vier Nederlands gesproken films. De mooiste Disney klassiekers passeren de revue, waaronder Winnie the Pooh, Aladdin en Tarzan. Aan het einde van de ochtend kan de kleine kijker genieten van Beverly Hills Chihuahua, waarin de verwende chihuahua Chloe verdwaalt en op een hilarische manier probeert haar glamourleventje terug te krijgen.

Spectaculaire premières
Vanaf 16.30 uur begint SBS6 met de Disney premièrereeks. Deze reeks start met één van de bekendste klassiekers: The Lion King. Deze met Oscars en Golden Globes bekroonde familiefilm is nog nooit eerder op de Nederlandse televisie uitgezonden. Om 18.00 uur volgt Tangled, dat het verhaal vertelt over de eigenzinnige Rapunzel en haar gouden lokken. Tangled is een van de grootste successen onder Disney animatiefilms die gebaseerd zijn op een sprookje sinds de Kleine Zeemeermin in 1989. Als klapper op de vuurpijl volgt daarna de kaskraker Oz the Great and Powerful, over het verhaal dat vooraf ging aan The Wizard of Oz. De niet al te beste goochelaar Oscar (James Franco) wordt weggeblazen uit Kansas naar het levendige Land van Oz. Daar ontmoet hij de drie heksen Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) en Glinda (Michelle Williams), die hij probeert te overtuigen dat hij toverkrachten bezit.

Om 23.05 uur sluit Disney Dag de dag goed af met The Game Plan, waarin het leven van het vrijgezelle sporticoon Joe Kingman (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) drastisch verandert als blijkt dat hij een dochtertje heeft. Feesten, vriendinnen en dates moeten opeens plaatsmaken voor balletlessen en verhaaltjes voor het slapengaan.

Films in januari
Naast de films op Disney Dag zendt SBS6 nog meer films uit in januari. Andere films zijn The Hobbit (10 januari), Puss in Boots (17 januari), The Muppets (24 januari) en Dik Trom (31 januari).

Disney Dag
Op 3 januari bij SBS6.
07.20 uur Winnie the Pooh (Nederlands gesproken)
08.25 uur Aladdin (Nederlands gesproken)
10.00 uur Tarzan (Nederlands gesproken)
11.45 uur Beverly Hills Chihuahua (Nederlands gesproken)
13.30 uur Mary Poppins
16.30 uur The Lion King
18.10 uur Tangled
20.00 uur Oz the Great and Powerful
23.05 uur The Game Plan