Pathé komt opnieuw met Disneyweken

Pathé komt opnieuw met Disneyweken

Geschreven door Sebastiaan Boers

Bioscoopketen Pathé komt binnenkort weer met de Disneyweken. In deze weken kan de bezoeker weer genieten van een aantal Disney klassiekers. In de maand september zullen The Jungle Book (1967), Wall-E (2008) en 101 Dalmatiërs (1996) weer te zien zijn op het witte doek. Daarnaast komt er ook nog een vierde Disney film bij.

Hiervoor roept Pathé de hulp in van de bezoeker. Via de website van Pathé kan de bezoeker een keuze maken uit vier andere klassiekers. Zo kan er gekozen worden uit Pinocchio, Pocahontas, Peter Pan en Assepoester. De film met de meeste stemmen zal daadwerkelijk weer op het witte doek te zien zijn. 

Vorig jaar waren er ook al Disneyweken bij Pathé. Toen kon de kijker genieten van Frozen, The Lion King, Toy Story en Monsters Inc. Dit sloeg zo goed aan, dat Pathé besloot om deze speciale Disneyweken te herhalen. De films waren toen in originele en in de Nederlandse versie te zien. Dit keer is dat precies hetzelfde. De vier Disney klassiekers zullen ook in originele en in de Nederlandse versie te zien zijn. v

Het stemmen uit de Disneyfilms kan nog tot half juli. Dan worden alle stemmen bij elkaar opgeteld. De Disneyfilm met de meeste stemmen zal dan weer in de bioscoop te zien zijn. Naast de bioscoop, zijn er ook televisie Disneyweken. Zo zond SBS6 al eens een hele dag Disneyfilms uit. Op dit moment zendt SBS9 af en toe een Disneyfilm uit.

Foto: Disney