Linda de Mol: ‘Hele rechtsgang van RTL niet verwacht’

Linda de Mol: ‘Hele rechtsgang van RTL niet verwacht’

Geschreven door Daniël Schalk

Linda de Mol vindt het erg jammer dat haar tv-shows Weet Ik Veel en Oh, Wat Een Jaar! bij RTL blijven. “Die uitspraak had ik eerlijk gezegd niet van de rechter verwacht. Ik had, om heel eerlijk te zijn, die hele rechtsgang van RTL niet verwacht”, zei Linda woensdag in Ladies Night op Net5.

Vorige week besloot de rechter dat Weet Ik Veel en Oh, Wat Een Jaar! niet met Linda mogen meeverhuizen naar SBS6. “Ik heb die twee programma’s helemaal zelf bedacht, in heel veel tijd met een aantal mensen helemaal ontwikkeld en zelf succesvol gemaakt”, zei ze in de talkshow.

Afgelopen januari kondigde Linda haar overstap naar de zender van haar broer aan. “Ik heb daar 12 jaar gewerkt. Ik heb netjes mijn contract afgemaakt. Ik heb uitgelegd waarom ik weg ging, dat ik helemaal niet weg wilde. Maar ja, als je broer hulp nodig heeft, dan ga je. Dus ik verwachte die hele rechtsgang niet.”

RTL gaat nu door met de succesvolle tv-shows van De Mol. “Het gekke is dat ze het nu ook echt willen gaan maken met andere presentatoren”, reageerde Linda in de nieuwe talkshow van Merel Westrik. De SBS6-presentatrice weet niet wie haar gaat opvolgen. “Ik weet het niet, dat heb ik nog niet gehoord.”

Foto: RTL / Roy Beusker