Big Brother: Nóg meer bewoners en veiligheid boven alles
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Nóg meer bewoners en veiligheid boven alles

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Wat vliegt de tijd! De derde week zit erop en wat voor week! Een nieuwe erfenis viel er te verdelen, weer twee nieuwe bewoners erbij, veel battles, een pizza avond, een Captains Room en verdeling binnen de groep, kortom: genoeg om jullie weer bij te praten. Dit was week 3:

De erfenis van Chelsea

Chelsea heeft vorige week het huis moeten verlaten en mocht daarom haar coins aan een van de bewoners geven. Charlotte was de gelukkige die de 15 coins van Chelsea in ontvangst mocht nemen.

Battle-week

De bewoners werden later op de avond, na de liveshow, naar de Game Room geroepen door Big Brother. Hier zagen ze een boksring met daarin foto’s van zichzelf waar een groene of roze overall bij lag. De twaalf bewoners waren ingedeeld in twee teams, team groen en team roze. Hier werd dan ook de nieuwe week aangekondigd: Battle-week. Deze week zouden er verschillende battles plaats gaan vinden tussen een bewoner uit team groen tegen een bewoner van team roze.

Wat de bewoners niet weten is dat er twee nieuwe bewoners in de Captains Room zitten die op hun beurt een bewoner uit mogen kiezen uit hun team voor de battle te spelen. Ias en Jacqueline mochten zelf kiezen van welk team zij de Captain wilden zijn. Ias koos voor team groen en Jacqueline voor team roze.

Zij zullen een aantal dagen in de Captains Room verblijven en vanuit daar hun teams aansturen. Big Brother voegde er nog aan toe dat elk team bij elkaar op de slaapkamer moest slapen. De bedden moesten ook elke dag heel strak opgemaakt worden, ook in de Captains Room moeten de nieuwe bewoners zich hieraan houden. Big Brother zou deze week strenger zijn dan ooit!

De eerste battle

De nieuwe bewoners krijgen van Big Brother wat informatie over de battle waar de gekozen bewoner goed in moet zijn. Vanuit deze informatie kozen zij voor Chiara en Bart, zij mochten het eerste duel gaan spelen. Het duel is niet zonder gevolgen.

Bij elk duel is er een inzet, dit keer was dat het verliezende team in de buitenlucht moest slapen op een veldbedje. In de Game room stonden twee deurposten met een aantal puzzelstukken ernaast. Zij moesten zo snel mogelijk de deur in elkaar puzzelen, de deur open en dicht doen en op de rode knop drukken. Wie als eerst de deur in elkaar had en de knop indrukte had gewonnen.

Het was een vrij ingewikkelde puzzel, je zou de puzzelstukken kunnen vergelijken met het spel Tetris. Bart had na een tijdje de logica gevonden en ging als een speer. Bart was dan ook de winnaar en team groen moest de nacht doorbrengen op veldbedjes in de buitenlucht. Ook Ias moest buiten slapen, boven op het dak. In het begin van de nacht werden ze door Big Brother opgeroepen hun spullen te pakken en te verplaatsen naar de Game Room, dit vanwege de extreme kou. Veiligheid boven alles natuurlijk.

Tablet challenge

Er was een nieuw spel aangekondigd die onverwachts kan plaatsvinden op de dag. Als het geluid signaal klinkt, moeten de bewoners naar de Woonkamer komen om te zien wie van hen op het tv scherm verschijnt. Vervolgens mag diegene iemand aanwijzen die hij of zij vertrouwd en diegene blijft voor het tv scherm staan om een som op te lossen. De ander moet bij de tablet gaan staan die in The Wall ligt om daar het antwoord in te toetsen. De overige bewoners mogen hierbij niet helpen!

Is het antwoord goed, dan ontvangt alleen degene die het antwoord in moet toetsen 2 coins. De eerste die op het scherm verscheen was Ilse en zij koos Jason om de som op te lossen. Jason riep het antwoord naar Ilse zodat zij het in kon toetsen. Het antwoord was juist en Ilse was weer 2 coins rijker.

Battle twee en drie

Voor de tweede battle waren Chayron en Rob de uitverkorenen. De inzet was groots dit keer, namelijk alle coins van de bewoners. Het winnende team mocht alle coins van het verliezende team verdelen onderling. In de Game Room stonden voor ieder van hen, drie pilaren met grote blokken erop. Aan de kant van de bewoners stonden de cijfers 1,2 en 3 door elkaar en zij moesten deze cijfers in de juiste volgorde en op kleur zien te krijgen per pilaar. 

Dit waren een groene pilaar, rode pilaar en blauwe pilaar. Stonden de blokken juist op kleur en in de juiste volgorde, dan verscheen er aan de achterzijde het logo van Big Brother. Rob heeft deze challenge gewonnen met enorme vreugde van zijn teamgenoten die ineens rijker waren in het huis.

Voor de derde battle werden Danny en Jason gekozen om tegen elkaar te strijden. De inzet was dit keer een pizza avond met bier en wijn. Niet zomaar een pizza avond, het verliezende team moest deze maken voor het winnende team. Ook moest het verliezende team de tafel dekken en de bediening verzorgen.

Voor dit duel moesten Jason en Danny een klittenband-pak aantrekken waar groen/roze tennisballen aan konden blijven plakken. Er lagen in de boksring 200 ballen en 3 zwarte bomballen. De duellisten moesten zoveel mogelijk ballen aan hun pak laten kleven. Als ze een bombal aan hun pak hadden zitten kostte dit 10 strafpunten.

Danny van team groen heeft dit duel gewonnen met een verschil van zeven ballen. Ias kreeg daardoor ook een pizza in de Captains Room en Jacqueline moest zoals de rest van team roze eten van de Weekly basics, wat Jacqueline overigens lekkerder vond dan de pizza.

Ias en Jacqueline maken zich bekend

De bewoners werden naar de Game Room geroepen alwaar Big Brother de bewoners vertelde dat niet hij, niet de kijkers, maar hun teamcaptain de namen hadden gekozen voor de battles. Dit was het moment dat eerst Ias zich mocht laten zien in de Game Room en na hem Jacqueline.

Ook hadden las en Jacqueline eerder de vraag gekregen van Big Brother of zij iemand uit hun team wilden zetten, dit mochten zij zelf bekend maken tegenover de bewoners. Jacqueline koos ervoor om Ilse uit het team te zetten en las koos ervoor om Chiara eruit te zetten. Chiara en Ilse moesten van overall wisselen en aansluiten bij het andere team. 

Power of Nomination

Battle vier ging van start en de inzet was heel groots! De macht van de Power of Nomination (PoN) ging namelijk naar het winnende team. In deze battle mochten de teamcaptains weer telkens een bewoner aanwijzen dit het spel moest spelen. Er stonden 3 ringen van groot naar klein achter elkaar met aan het einde een rode knop.

Elk team moest zo snel mogelijk een lange ijzeren staaf door de ringen richting de knop krijgen zonder de ringen aan te raken. Raakte je de ringen wel aan, moest je helemaal opnieuw beginnen. Team roze wist de PoN in handen te krijgen met een score van 4-2. Zij moesten later deze week drie bewoners nomineren van het verliezende team.

Secret Room

Deze week mochten de kijkers beslissen wie van de bewoners de Secret Room in mocht gaan, dit werd Bart. Bart moest op zijn buik in een hangtuig gaan liggen en had voor zich een grote ronde plateau met een doolhof met gekleurde ballen en een gouden bal. 

In het doolhof zaten gaten waarin de juiste kleur bal terecht moest komen. Rond de gaten zaten twee kleuren, als je wist welke kleur die twee kleuren zou maken als je het zou mengen, wist je welke kleur bal er in dat gat moest komen. Bart pakte het verfpalet met verf uit de voorwerpen kast en begon de kleuren te mengen. Zo wist hij dat bijvoorbeeld de groene bal in een gat moest komen met blauw/geel en de oranje bal in het gat met rood/geel.

Als er een bal in het verkeerde gat terecht kwam moest hij de ballen er allemaal uithalen en opnieuw beginnen. De eerste ronde was hij goed op dreef maar helaas bij de laatste drie ballen ging het verkeerd. Uiteindelijk wist hij alle ballen goed te plaatsen en heeft hiermee 2 coins verdiend en een plek op de ranking.

De nominaties

Team roze heeft de PoN in handen en moeten hiermee drie bewoners van team groen nomineren. Om het eerlijk te laten verlopen schreef iedere bewoner individueel namen op en later zou Jacqueline de namen opnoemen en Bart zou gaan turven hoevaak de naam genoemd werd.

Hieruit kwamen drie genomineerden die het meest genoemd werden, namelijk: Danny, Ilse en Rob. Team roze werden naar de Game Room geroepen voor een ronde tafel gesprek waarin zij konden vertellen wie ze willen nomineren en waarom. Later werden ze een voor een naar de Dagboekkamer geroepen voor de definitieve keuze.

Hiermee zijn Danny, Ilse en Rob officieel genomineerd. Wie het huis moet verlaten zien we vanavond!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play5. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!